додому Новини Черкащина Найдорожче в Україні: у Черкасах вдвічі більші ціни на вивезення сміття

Найдорожче в Україні: у Черкасах вдвічі більші ціни на вивезення сміття

0

У Черкасах встановлено найвищий по всій Україні тариф по вивезенню негабаритного сміття.

В усіх містах ця послуга входить до структури ліквідації звичайних відходів. Про це повідомляє депутат Черкаської міської ради, "вільнодемократівець" Олександр Згіблов.

"У деяких містах ця послуга коштує 1 грн., в інших 2 гривні, але не 13 грн. 20 копійок, як у Черкасах", − зазначив депутат.

Він зазначив, що донедавна у Черкасах вивезення негабаритного сміття входило до складу тарифу на вивезення твердих побутових відходів. Цю послугу надавало і надає комунальне підприємство "Черкаська служба чистоти".

"Влада Бондаренка у коаліції із представниками партій "Батьківщина", "Свобода" та "Самопоміч" вивозить "негабарит" в кілька гривень із складу сміттєвого тарифу. А потім у квітні 2019 року вводить ввезення негабариту, як окрему послугу. Проводить конкурс з одним учасником і з кишені кожного жителя Черкас в місяць виходить по 13 грн. 20 копійок "Новій Якості", – зауважив Олександр Згіблов.

Вільні демократи проаналізували, що робиться в інших містах. У Тернополі найменші тарифи на вивезення сміття. Удвічі менші, ніж у Черкасах.

"Звертаюсь до юристів, громадських активістів, небайдужих містян. Потрібно проаналізувати великий об’єм інформації, підготувати позовну заяву, представляти інтереси містян в суді. Хто готовий? Пишіть мені особисто", – підсумував Олександр Згіблов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці підписалися за заборону "Новій якості" нараховувати плату за негабарит.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version