НовиниЧеркащинаНайближчих вихідних черкащани відчують перший «подих» осені

Найближчих вихідних черкащани відчують перший «подих» осені

-

- Advertisment -

В умовах тривалого періоду антициклональної погоди відмічаються значні добові перепади температури повітря. На ранок 13 вересня мінімальна температура повітря у Черкасах була +3º, а на висоті 2 см від поверхні ґрунту +1º. Денні максимуми ще досягли 26-29º.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Основною «ложкою дьогтю» цього антициклону стало збереження і тривалий дефіцит опадів. Смілянський район – антилідер по кількості опадів, з початку року випало менше 50% норми опадів. Останні ефективні дощі були 2 місяці тому. Ґрунт висох на 1 метр.

novadoba.com.ua

Засуха також обезводнює річки. На р. Тясмин у створі гідропосту рівень води 144 см, що на 1 см нижчий за найменший багаторічний рівень.

Складна ситуація із рівнем ґрунтових вод. Вони одні з найнижчих за весь період спостережень. У Звенигородському районі – найбільш низькі рівні залягання ґрунтових вод із 2006 р. І в додаток – у лісах області утримується надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки.

За прогнозом синоптиків, нині Черкащина намагається накопичити якомога більше тепла перед суттєвим похолоданням. Наш регіон на межі сухого сонячного західного антициклону та прохолодного циклону з північного сходу. Поки що антициклон не допускає у наші широти ані дощові хмари, ані осінній холод. Тому нічна температура очікується в межах 7-12º, а денна 22-27º.

У середу-четвер, з утворенням локального циклону над Балтикою, циркуляція повітря стане більш активною і тимчасово зміниться із північної на південну. Тому потепліє на 2-3º як вдень, так і вночі.

З проходженням холодного фронту у п’ятницю на нас чекають несуттєві дощі та зниження температури вдень буде лише до 16º-18, вночі до 1-3º. Проте інтенсивність похолодання буде уточнюватися.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, до кінця тижня на Черкащині збережеться по-осінньому холодна погода.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x