НовиниЧеркащинаНайближчими вихідними на Черкащині відзначають Міжнародний день Дніпра

Найближчими вихідними на Черкащині відзначають Міжнародний день Дніпра

-

- Advertisment -

У першу суботу липня традиційно відзначається Міжнародний день Дніпра – однієї з найспокійніших і величавих рівнинних річок, яка займає третє місце в Європі за довжиною і площею басейну після Волги і Дунаю. Про це повідомляє пресслужба управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА.

Саме з метою пропаганди бережливого ставлення до Дніпра серед людей, збереження екологічного стану і культурної спадщини Славутича і засноване це свято.

В межах області довжина Дніпра становить 150 км (загальна природна – 2285 км). До нього на території Черкащини впадають Рось, Вільшанка, Тясмин, Сула й Супій. Кременчуцьке водосховище загальною площею 180 тис. га, створене греблею Кременчуцької ГЕС, має в межах області протяжність 130 км. Його ширина біля Черкас 18 км.

З метою подолання наявних водно-екологічних загроз в країні, створення сприятливих умов для сталого, екологічно безпечного водокористування, відтворення та охорону всіх водних ресурсів на території країни з урахуванням їх транскордонного значення, а також водних екосистем Міністерством екології та природних ресурсів України запроваджено стале управління водними ресурсами.

За основоположний методологічний принцип такого державного управління взято комплексний принцип інтегрованого управління водними ресурсами за районами річкових басейнів.

З метою відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану Кременчуцького водосховища, на виконання Програми розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки, в області проводяться роботи по вселенню рослиноїдних риб.

Колектив Управління екології та природних ресурсів закликає всіх жителів області з повагою ставитись до Дніпра і докласти максимум зусиль для його збереження задля майбутніх поколінь.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині перевіряють рівень забруднення води.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах зупинили водія на розбитому авто, який нервував

Днями, на вулиці Гетьмана Сагайдачного, що у Черкасах, екіпаж патрульних зупинив автомобіль Peugeot, в якого були наявні зовнішні пошкодження....

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x