НовиниЧеркащинаНайближчими днями на Черкащині прогнозують спокійну і теплу погоду

Найближчими днями на Черкащині прогнозують спокійну і теплу погоду

-

- Advertisment -

Давно сонце не радувало жителів Черкащини. І навіть антициклони через велику кількість вологих атлантичних мас не могли впоратися з пеленою хмарності і туманів. Нинішній же антициклон «VALENTIN», який визначає погоду у нашому регіоні, – особливий. Він сформувався над Центральною Європою в холодному і сухому арктичному повітрі, вологи у якого для утворення хмарності не достатньо.

Про це розповідає у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом синоптиків, на поточному тижні значних погодних сюрпризів не очікується. Щедра Атлантика знову ділиться своїм теплом, середньодобові температури дещо підвищилися. Температура вночі 3 градуси морозу – 2 градуси тепла, вдень 2-7 градусів тепла. Невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу можливі на початку та наприкінці тижня. Така погода практично нешкідлива для метеозалежних людей. Але негативні сторони все ж є, це атмосферний тиск, який хоч і «поводиться рівно», проте його значення перевищує середньостатистичну норму.

Агроновини

За рахунок незвично теплої погоди жовтня – першої декади листопада та достатньому зволоженню ґрунту озимина активно вегетувала. Метеостанції області провели осіннє обстеження озимої пшениці на тестових полях. За його результатами більше 80% рослини знаходяться у фазі кущіння – яка вважається оптимальною для перезимівлі. Посіви озимих культур перебувають в кращому стані, ніж у попередньому році, коли розкущених було менше 20 %. 11-12 листопада, що на тиждень пізніше звичайного, із переходом середньодобової температури повітря нижче 5 градусів, на Черкащині закінчилася вегетація с/г рослин. За відсутності різких знижень температури та сильних морозів, перезимівля озимини розпочалася без ускладнень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вирівнюючий шар покриття влаштовують на міжнародній трасі на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі попрощаються з полеглим лейтенантом

У місті Сміла відбудеться прощання з полеглим захисником, Ярославом Гатенюком, завтра, 30 березня. Про це повідомили в пресслужбі Смілянської...

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x