НовиниЧеркащинаНайбільше санітарних порушень на Черкащині виявляють у закладах торгівлі

Найбільше санітарних порушень на Черкащині виявляють у закладах торгівлі

-

- Advertisment -

Держпродспоживслужба Черкаської області продовжує здійснювати державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства та протиепідемічних заходів у соціально важливих закладах. Об’єктами перевірок стали заклади освіти, торгівлі, громадського харчування. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Фахівці Держпродспоживслужби проводять перевірки щоденно спільно з представниками Національної поліції та органами місцевого самоврядування.

Начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпрожспоживслужби у Черкаській області Володимир Папач розповів, що за липень та першу половину серпня фахівці провели 1260 перевірок. Порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявили на кожному четвертому об’єкті. Найбільше порушень зареєстрували у закладах продовольчої торгівлі та закладах громадського харчування.

Усього з початку року фахівці Держпродспоживслужби області провели понад 10,7 тисяч перевірок.

Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, з подальшою утилізацією та ін.

Фахівці Держпродспоживслужби перевірили 105 суб’єктів господарювання: КНП «Уманьводоканал», 5 закладів охорони здоров’я, 3 ринки, понад 90 закладів торгівлі та ресторанного господарства розташованих в зоні проживання та святкування. Порушення зареєстровані на третині об’єктів.

Особливу увагу нині приділяють фахівці протиепідемічним заходам, пов’язаним із масовим паломництвом хасидів до міста Умань на святкування Рош-га-Шана.

Як повідомляла vikka.ua,“Нова хвиля COVID-19 -це питання часу”, впевнений Микола Тищук (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині прощатимуться із загиблим захисником

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Звенигородки зберуться, щоб провести в останню путь військового Олега Харитоненка. Про це повідомили у пресслужбі...

Прокуратура вимагає стягнути з підприємств на Черкащині понад 4 млн грн за забруднення повітря

Після виявлення грубих порушень норм законодавства про охорону атмосферного повітря на Черкащині, прокуратура звернулася до суду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x