НовиниЧеркащинаНадалі під вартою і закриті судові засідання: Феміда почала...

Надалі під вартою і закриті судові засідання: Феміда почала розгляд справи педофіла, який ледь не зґвалтував дівчинку в Черкасах

-

- Advertisment -

4 квітня пройшло підготовче судове засідання у справі Віталія Сташевського. Той минулоріч просто середодня викрав і ледь не зґвалтував 12-річну школярку. Чоловіка затримали у лютому, відтоді він перебуває за ґратами. Сьогодні міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою йому продовжили ще на 60 днів, до 2 червня. Про це повідомляє кореспондент vikka.ua

Усі судові засідання з розгляду цього провадження будуть проводитись у закритому режимі. Про це, керуючись ст. 27 КПК України, клопотали прокурор та адвокат підозрюваного. Адже потерпіла – малолітня, а вчинений проти неї злочин стосується статевої недоторканності.

Окрім того, представник потерпілої сторони просив Феміду перекваліфікувати одну із статей, які інкримінують підозрюваному і розглядати справу не про розбещення малолітньої, а саме про спробу зґвалтування. Однак це клопотання суддя відхилила. 

Мама дівчинки, яка стала жертвою педофіла, Яна (прізвище просить не зазначати) у коментарі журналістам повідомила: бажаютьдля кривдника найвищого покарання, яке може бути передбачене за подібні злочини. Адже він завдав величезної шкоді її доньці.

"Вона просто прив’язала нас до себе. Самостійно донька може знаходитись лише в школі, але туди, як і на заняття з гімнастики, ми привозимо її і забираємо, – розповідає жінка. – Дитина дуже схудла. Вона збентежена й тривожна, завжди всього боїться".
 

Попри те, що дівчинка пройшла курс занять з психологом, каже мама, вона досі перебуває в стресі. Адже поки встановлювалась особа зловмисника та велось досудове слідство, їй доводилось згадувати той жах, який вона пережила.

Враховуючи завдану шкоду, окрім кримінальної відповідальності для підозрюваного батьки дитини просять стягнути з нього ще й матеріальне відшкодування у розмірі 100 тис. грн. Відповідне клопотання буде зачитане вже на наступному засіданні, яке відбудеться 24 квітня. Тоді ж Феміда вирішуватиме порядок розгляду справу, зачитуватиме обвинувальний акт , заслуховуватиме позиції сторін та досліджувати зібрані докази.

Нагадаємо, зловмисника, який викрав дівчинку неподалік однієї з міських шкіл і погрожував зґвалтуванням, затримали на Київщині. Ним виявився колишній АТОвець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині чоловік жорстоко вбив свою сусідку.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Черкаська ТЕЦ зупиняє свою роботу: за гарячу воду не нараховуватимуть

Із 4 травня поточного року Черкаська ТЕЦ тимчасово припиняє генерацію теплової та електричної енергії. Про це повідомляється на офіційній...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x