додому Новини Черкащина "Нацкорпус" у Черкасах використовував проти правоохоронців невстановлену речовину, – прокурор

"Нацкорпус" у Черкасах використовував проти правоохоронців невстановлену речовину, – прокурор

0

Апеляційний суд Черкаської області 2 квітня розглянув скаргу на обрання запобіжного заходу для голови обласного осередку партії "Національний корпус" Дмитра Кухарчука.

Відтак, Феміда залишила запобіжний захід без змін, Кухарчук і надалі перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом, інформує 18000.

Раніше Соснівський райсуд визначив Кухарчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його підозрюють у нанесенні тілесних ушкоджень працівникам поліції, а також організації масових запорушень під час приїзду в Черкаси Президента України 9 березня.

Під час судового засідання прокуратура вимагає для Кухарчука переобрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За словами прокурора Артема Шляхова, один із правоохоронців, що постраждали під час сутичок, досі перебуває в лікарні.

Він також додав, що представники "Нацкорпусу" використовували під час сутички з поліцією газові балончики, сльозогінний газ, а також невстановлену рідину, яка викликала у правоохоронців подразнення та опіки шкіри. Нині тривають судово-медичні експертизи.

Адвокат Кухарчука Володимир Волосовський натомість заявляє, що його підзахисного було затримано із порушеннями.

"Уся зброя, яка була в активістів у руках, – це були мікрофон і колонка, – запевняє Волосовський. – Ніхто не збирався вчиняти масові заворушення. Це всього лише був мітинг політичної партії, яка зареєстрована відповідно до українського законодавства".

Волосовський говорить, що Кухарчуку слід визначити більш м’який запобіжний захід. На його думку, затримання Кухарчука "містять ознаки політичного переслідування".

Сам Дмитро Кухарчук заявив, що хотів "як виборець" поставити питання Порошенко, адже є особисто знайомим із ним.

"Жодних активних дій щодо працівників поліції я не вчиняв", – заявив Кухарчук.

Він також зазначив, що за три тижні перебування під домашнім арештом двічі виходив із квартири: під час голосування на виборах, а також щоб зробити знімок плеча.

Судді залишили без задоволення скаргу прокурорів, які вимагали змінити запобіжний захід на тримання під вартою, а також адвокатів Кухарчука, які просили пом’якшення запобіжного заходу.

Ухвала суду набуває чинності з моменту її оголошення і не підлягає оскарженню.

Як повідомляв сайт vikka.ua, третій черкаський суддя взяв самовідвід у розгляді справи "нацкорпусівця".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version