НовиниЧеркащинаНАБУ та САП ігнорують корупційні злочини довкола Хотівського городища...

НАБУ та САП ігнорують корупційні злочини довкола Хотівського городища та парку-пам’ятки Феофанія, – Віктор Вовк

-

- Advertisment -

Серед українців нині надзвичайно популярний анекдот: "Боротьба з корупцією в Україні, як рибалка на каналі Дискавері: зловили, показали, відпустили". Цей анекдот яскраво відображає суспільні настрої. І не дарма. Адже за весь час функціонування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури(САП) жодному з підозрюваних поки що не винесено обвинувального вироку. Про це інформує прес-служба народного депутата України Віктора Вовка.

Нещодавній гучний скандал про корупційні схеми в "Укроборонпромі" та роль правоохоронних органів у цих схемах лише підтверджують факти покривання корупції антикорупційними органами НАБУ і САП.

До такого ж висновку прийшов народний депутат України Віктор Вовк, відштовхуючись від власного досвіду роботи з цими органами. За останні півроку нардеп звернувся з низкою запитів та звернень до НАБУ та САП щодо численних грубих порушень законодавства України стосовно пам’ятки археології національного значення "Хотівське городище" та парка-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Феофанія" як з боку радника Президента Юрія Косюка, так і багатьох посадових осіб, що можуть бути причетні до злочинних та корупційних дій в інтересах олігарха та пропонував відкрити кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст. 354, ст. 364, ст. 368 та ст. 3692 Кримінального кодексу України.

Однак, НАБУ та САП раз за разом у своїх відповідях зазначали, що на даний час відсутні достатні правові підстави для відкриття кримінального провадження. У зв’язку з цим народний депутат подав до суду скаргу на бездіяльність НАБУ, яка 18.01.2019 р. була задоволена ухвалою Солом’янського районного суду м. Києва, а НАБУ зобов’язано відкрити кримінальні справи за фактами, зазначеними в заяві народного депутата Віктора Вовка. Однак, зазначена ухвала була виконана НАБУ лише частково, так як кримінальне провадження було відкрито тільки за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Повторні звернення і запити народного депутата України Віктора Вовка до антикорупційних правоохоронних органів з пропозиціями у повному обсязі внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не дають результату. НАБУ та САП просто на-просто покривають корупцію, яка зробила можливими організацію, а згодом і легалізацію протиправного захоплення земельних ділянок на території Хотівського городища, а також перетворила парк-пам’ятку "Феофанія" на узбіччя приватної траси між офісом Миронівського хлібопродукту і "Версалем" виробника курятини. Антикорупційні органи повністю ігнорують дії Ю. Косюка як можливого замовника та головного вигодонабувача у цих справах, розслідуючи дії виключно дрібних виконавців.

"З феодальними замашками Косюка прийшов час кінчати! Розраховую на підтримку громадськості та ЗМІ в цьому важливому для всіх українців питанні" – зазначив народний депутата Віктор Вовк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Кличка просять перекрити мільярдерові Косюку дорогу від будинку на роботу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував квартиру в Швейцарії і 720 тис грн зарплати

Квартиру в Швейцарії і в Києві, нежитлові приміщення та заощадження готівкою і на банківських рахунках задекларував народний депутат, обраний...

На Черкащину насуваються дощі та похолодання

З новим робочим тижнем на Черкащині настає зміна погодних умов. Наближаються атмосферні фронти, які принесуть грозові дощі. Про це...

Цікаве:

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...

Який смартфон вибрати у 2024 році

Який смартфон вибрати у 2024 році Шукаєте ідеальний iPhone? Ми...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x