додому Новини Черкащина На Золотоніщині молодь привела до ладу будинок для переселенців (ВІДЕО)

На Золотоніщині молодь привела до ладу будинок для переселенців (ВІДЕО)

0

У селі Благодатне Золотоніської ОТГ взялися допомогти родині переселенців. Місцева молодь зібралася гуртом, щоб привести до житлового стану будинок. Охочих зробити добру справу об’єднав усеукраїнський проект «Будуємо Україну разом».  Інформує власкор ВІККА

БОГДАН НОВАКОВ, КЕРІВНИК ПРОЕКТУ «БУР» С. БЛАГОДАТНЕ:

«Наша ідея: щоби проактивна молодь розуміла ідею волонтерства, розуміла, куди бігти, коли хочеться волонтерити, і розуміла, які є можливості для волонтерства в період війни, а такого насправді багато».  

Копають і розбирають завали: усе для того, щоб підтримати товариша та його родину. Рідні чоловіка, який вимушений був переїхати до Благодатного, нині в Європі. Толока у селі зібралася саме для того, щоб їм було куди повернутися. 

БОГДАН БІЛОУС, ВОЛОНТЕР:

«Займаюся волонтерством, хочу допомогти другу Льоні, бо він дуже потребує цього. Ми йому допомагаємо, як брат брату».  

Староста села Дмитро Шевченко каже, що новоприбулих за останні півроку у Благодатному чимало. Стараються допомогти як власними силами, так і з допомогою волонтерів.  

ДМИТРО ШЕВЧЕНКО, СТАРОСТА СЕЛА БЛАГОДАТНЕ: 

«Спочатку було близько 250 чоловік. Але частина з Київської та Чернігівської областей, зараз порядку 150, але вони добавляються, часто питають про оселі. Деякі люди погоджуються допомогти, деякі не погоджуються, ми шукаємо безхозні будинки. Дивимось різні варіанти, як можна допомогти».  

Попрацювати прийшла молодь від 14 до 23 років. Організатори сподіваються надихнути хлопців та дівчат на подальші добрі справи.  

КАРІНА ПОПЕЛЬ, ВІДПОВІДАЛЬНА ЗА КОМУНІКАЦІЮ ПРОЕКТУ:  

«Ми бачимо, як у них горять очі, вони самі включаються в процес, їх не треба розкачувати, вони дуже відкриті до допомоги і до того, щоб щось робити».  

ОЛЕНА ГАВРИШ, ОРГАНІЗАТОРКА ПРОЕКТУ «БУР» У С. БЛАГОДАТНЕ  

«Дружні, такі готові. Ми мали їх згуртувати, а вони вже прийшли такі згуртовані. Це дуже приємно, що росте така зміна , і вони активно допомагають саме людям у біді – внутрішньо переміщеним особам».

YouTube video player

Читайте також:

З Німеччини до Черкас привезли гуманітарну допомогу для дитячої лікарні 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version