НовиниЧеркащинаНа Жашківщині завершили ремонт міжнародної автодороги

На Жашківщині завершили ремонт міжнародної автодороги

-

- Advertisment -

На Черкащині завершено поточний середній ремонт майже 10 км автодороги державного значення М-05 Київ-Одеса у Жашківському районі. Роботи проводилися на ділянці км 143+028 – км 152+918.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Ремонтні роботи на цій ділянці дороги від кордону з Київською областю розпочалися у 2019 році. Але через недостатнє фінансування, ремонтні роботи завершилися цього року. Загалом відремонтовано 9,89 км автодороги М-05.

Підрядною організацією було виконано комплекс робіт: проведено укріплення та підсилення дорожнього одягу; влаштовано укріплення узбіччя; влаштовано водовідведення з проїжджої частини автодороги; влаштовано два шари вирівнюючого та верхній шар асфальтобетонного покриття на площі понад 251,7 тис. кв. м; влаштовано перехідно-швидкісні смуги; влаштовано 20 з’їздів з автодороги, на яких влаштовано асфальтне покриття на площі майже 13 тис. кв. м; влаштовано понад 9,1 км однобічного металевого бар’єрного огородження, 9,4 км двобічного металевого бар’єрного огородження, 496 метрів мостового металевого бар’єрного огородження; влаштовано понад 51,7 км дорожньої розмітки пластиком та понад 19,6 км стрічкою; влаштовано 970 кв. м метрів тротуарів з асфальтним покриттям; встановлено 270 нових дорожніх знаків; влаштовано два автопавільйони із зупинковими та посадковими майданчиками; влаштовано острівець безпеки на пішохідному переході.

Також у межах ремонтних робіт на цій ділянці дороги проведено поточні середні ремонти двох шляхопроводів на автодорозі М-05 Київ-Одеса.

Ремонтні роботи фінансувалися із Державного Дорожнього фонду відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №36 від 29 січня 2020 року. Завершення ремонту цієї ділянки автодороги М-05 дозволить підвищити економічний та туристичний потенціал регіону.

У 2020 САД у Черкаській області запланувала відновити покриття на 234 км автодоріг державного значення. Наразі проводиться поточний середній ремонт на іншій автодорозі державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на ділянці км 543+396-км 550+833. Буде відновлено покриття 7,4 км автодороги М-12 на обході міста Умань.

Як повідомляв сайт vikka.ua, виконком затвердив вулиці, які цьогоріч відремонтують у Черкасах.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x