НовиниСпортНа вулицях Черкас з’являться нові мініатюри історичних будівель (ФОТО)

На вулицях Черкас з’являться нові мініатюри історичних будівель (ФОТО)

-

- Advertisment -

Зробити місто привабливішим – таке завдання ставить перед профільними фахівцями програма розвитку дизайну міського середовища та зовнішньої реклами. Відповідний проект напередодні погодили на своєму засіданні члени виконавчого комітету, повідомляє офіційний сайт Черкаської міськради.

Начальник відділу реклами та дизайну міського середовища Андрій Поліщук впевнений: усі галузі життєдіяльності міста повинні розвиватись одночасно й комплексно. Адже міський простір – це не тільки чисті вулиці та дорожнє покриття без ям, а й якісний, ергономічний дизайн навколо. 

На реалізацію заходів програми в 2019 році хочуть спрямувати 1 мільйон 700 тисяч гривень. 

Серед планів – продовжити облаштування на вулицях Черкас міні-моделей пам’ятників архітектури. У мініатюрі можуть повторити будівлю Блакитного палацу (колишній готель "Слов’янський"), що на Хрещатику, та будівлю Центру дитячої та юнацької творчості. Цей будинок був зведений у 1903 – 1905 роках як жіноча гімназія архітектором Владиславом Городецьким. 

"Поруч із міні-моделями існуючих пам’яток у наступному році хочемо відновити в мініатюрі зруйновані будівлі, які свого часу були окрасою міста, – зазначає Андрій Поліщук. – Насамперед, йдеться про Свято-Миколаївський собор, який до 1945 року стояв на Соборній площі, та церкву біля Пагорба Слави. Для втілення цього задуму в життя працюватимемо з архівами, разом із істориками та етнографами".

Окрім того, в наступному році на вулицях Черкас встановлять ще кілька навігаційних вказівників. Цьогоріч таких облаштували чотири – на перехресті бульвару Шевченка з вулицею Смілянською, на розі бульвару зі Святотроїцькою, вулиць Хрещатик та Байди Вишневецького, а ще – Хрещатик та Небесної Сотні.

На будівлі Черкаської міської ради ж планують розмістити світлову інсталяцію генерального плану міста.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах визначили місця для торгівлі новорічними ялинками.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x