додому Новини Черкащина На війні загинув громадський активіст Черкас Олег Собченко

На війні загинув громадський активіст Черкас Олег Собченко

0

У боях з росіянами поліг воїн 72-ї окремої механізованої бригади  Олег Собченко. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Національного військово-історичного музею України.

Олег – мешканець Корсунь-Шевченківського. 4 грудня йому виповнилось 49 років. Був активним учасником Революції Гідності та дістав чисельні пошкодження під час протистояння у Черкасах.

У 2014-2016 рр Олег воював к складі добробатів. У лютому 2022 долучився до 72-і бригади імені Чорних Запорожців та героїчно захищав Київ під Мотижиним.

«Чоловік, батько, націоналіст. Все своє життя Олег присвячував боротьбі за справедливість, а до будь-яких матеріальних благ ставився як до речей тлінних і тимчасових. Олег був всюди, де лише можна уявити українського націоналіста – на всіх революціях, у судах і на майданах, на фронті і в майстерні! Біографію Олега можна сміливо розподілити на 10 дорослих чоловіків і вийде 10 достойних життєписів!», – зазначається на сторінці Громадського центру Євромайдану.

Олег Собченко працював над відновленням меморіалів та могил вояків Армії УНР та УПА. . Він належав до дружньої команди Благодійного фонду «Героїка», метою якого є збереження пам’яті про захисників України столітньої давнини. Як тесляр та каменяр, Олег власноруч працював над відновленням пам’ятників.

 

 

 

Читайте також:

У Черкасах зявилася низка вулиць, які носять імя героїв національно-визвольної війни. Це люди, які у різні часи і епохи виборювали Незалежність України. 

 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version