НовиниНа вбивць корсунського журналіста Сергієнка вивів касовий чек

На вбивць корсунського журналіста Сергієнка вивів касовий чек

-

- Advertisment -

Начальник обласної міліції Владислав Пустовар розповів під час засідання громадської ради при УМВС України в Черкаській області розповів, що у вбивстві відомого корсунського журналіста Василя Сергієнка брали участь дві групи бандитів із Києва.

"Завданням першої з чотирьох осіб було викрасти жертву та передати іншій групі. Четверо осіб на автомобілі "Лада "Пріора" напередодні вбивства під’їхали до будинку, де жив журналіст. Дочекавшись, поки він вийде, нападники схопили і відвезли Сергієнка у визначене місце — закинуту будівлю на узліссі. Завдання убивати вони не мали й безпосередньої участі у вбивстві не брали. Там на них чекали двоє бандитів із другої групи. Передавши журналіста, перша група виїхала до столиці", – цитує розповідь Пустовара "Черкаський край".

За його словами, злочинців затримали у мегаполісі, коли вони їхали на тому ж автомобілі, за допомогою якого викрадали жертву. Обшивку салону машини вони поміняли, але під нею експерти-криміналісти знайшли сліди крові. Як показала експертиза ДНК, то була кров Сергієнка.

Долю журналіста замовник вбивства визначив наперед: двоє убивць отримали чіткі інструкції. Напередодні викрадення вони купили в одному зі столичних супермаркетів лопати й відра. У лісі під Корсунем вони вибрали місце, викопали яму і чекали, поки їм передадуть викраденого. Зробивши чорну справу, убивці спокійнісінько поїхали в Київ.

На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. Переглядаючи відеозаписи камер спостереження магазину, правоохоронці помітили двох чоловіків, які купували відра й лопати. Цей момент і став відправною точкою розплутування всього трагічного клубка.

За певний час слідство вже мало підстави для затримання чотирьох осіб, що їздили на "Ладі "Пріорі". Незабаром клацнули кайданки і на руках одного з безпосередніх убивць. Іншого ще шукають, але, як сказав членам громадської ради Владислав Пустовар, є підстави вважати, що другого вбивці вже немає серед живих.

Як відомо, 5 квітня 2014 року в лісі біля села Виграїв Корсунь-Шевченківського району було знайдено тіло по-звірячому закатованого прихильника ВО "Свобода", громадського діяча, журналіста Василя Сергієнка. Убивці нанесли журналістові низку ножових поранень, зокрема в область нирок та серця, шиї, потилиці. Крім того, на тілі Василя Сергієнка помітні сліди катувань: розбита голова, перебиті коліна. Злочинці намагалися сховати тіло у лісі на 130-му кілометрі траси. Яму прикидали сміттям.

Попередньо встановленою причиною вбивства є удушення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

15 черкащан отримають гранти на розвиток власного бізнесу — хто вони?

Уже визначено переможців конкурсу бізнес-ідей Роби_своє 2024. Про це пишуть на офіційній сторінці Фонду МХП-Громаді. Серед 616 проєктів з...

На Золотоніщині у ДТП загинув чоловік

Сьогодні поблизу автошляху «Сміла-Умань» сталася дорожньо-транспортна пригода, яка спричинила пожежу автомобіля. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x