НовиниНа утримання нацпарку "Холодний Яр" планують витрачати із бюджету...

На утримання нацпарку "Холодний Яр" планують витрачати із бюджету 4 млн щороку

-

- Advertisment -

12 березня в Орхуському центрі при Мінприроди відбулася відкрита зустріч з питання створення національного природного парку "Холодний Яр" на Черкащині. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі департаменту заповідної зони.

Національний природний парк "Холодний Яр" планують створити на площі понад 8,5 тисяч гектарів, серед них – з вилученням та наданням у постійне користування парку 3 тисяч га в межах Чигиринського та Кам’янського районів. Це дозволить забезпечити робочими місцями близько 50 осіб.

Діяльність парку буде здійснюватися за рахунок коштів Державного бюджету. За попередніми розрахунками на його утримання витрачатимуть близько 4 мільйонів гривень щороку. Окремі заходи будуть здійснюватися за рахунок коштів цільових державних та міжнародних фондів. Все це дозволить отримати додаткові надходження до місцевих бюджетів, розвивати туристичний бізнес на прилеглих територіях.

За словами спеціаліста департаменту заповідної справи Мінприроди Анастасії Драпалюк, основними напрямами діяльності національного природного парку "Холодний Яр" буде збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів, створення умов для організованого туризму і відпочинку, проведення наукових досліджень та еколого-освітньої роботи.

У зустрічі взяли участь близько 40 представників різних органів влади та самоврядування, наукових та громадських організацій, зокрема представники Черкаської облдержадміністрації та місцевих жителів.

Однак, місцеві висловили недовіру тому, що створення національного природного парку "Холодний Яр" змінить на краще життя односельчан.

За результатами зустрічі вирішили продовжити роботу над створенням нацпарку з урахуванням думки громадськості. Також запропоновано Черкаській облдержадміністрації зарахувати до складу робочої групи із створення парку голів сільських рад, території яких межують з територією парку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x