додому Новини Черкащина На уманському фестивалі хочуть "зіткати" новий рекорд України (ФОТО)

На уманському фестивалі хочуть "зіткати" новий рекорд України (ФОТО)

0

24 серпня, на фестивалі "Шіді-Ріді", уманські майстри хочуть встановити новий рекорд України і зіткати на старовинному верстаті найдовший "Пояс єднання українців". До встановлення рекорду зможе долучитися кожен бажаючий. Про це повідомляє "Вечірня Умань".

"Пояс єдності ми розпочали ткати на "Шіді-Ріді 2016", тоді це була просто ідея, що запалила очі місцевих майстрів і переросла у рекорд, який стане символом творення міцної України. Адже, якщо кожен старанно буде ткати всій клаптик поясу, то в результаті його ніхто і ніколи не розірве і не розділить", – розповідає співорганізатор фестивалю Софія Чорномаз.

Автор ідеї "Поясу єднання" – місцева майстриня Владислава Швець, яка цьогоріч загорілась встановити рекорд України, і зібрала команду з 10-ти людей, які щодня вчаться ткати пояс.

"До нас долучилися як відомі майстри, так і люди, які вперше у своєму житті сіли за ткацький верстат. Наймолодшій майстрині 8 років, найстаршій – 60. Саме ці люди закладатимуть основу рекорду", – розповідає Владислава Швець.

15 метрів довжини, 5 сантиметрів ширини, 12 годин роботи і 5 кольорів, що символізують прапори, які творили історію України.

"Для поясу ми обрали кольори трьох прапорів: червоно-чорний прапор УПА, синьо-жовтий прапор незалежної України і між ними Помаранчева революція. Білий взяли за основу", – говорить Владислава.

Розпочнуть ткати пояс з 9-ї ранку. До 14.00 десять майстринь закладатимуть основу для рекорду, а після того, до 21.00, за ткацький верстат зможе сісти кожен бажаючий і долучитися до встановлення рекорду, зіткавши свій маленький шматочок великого "Поясу єднання українців".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський стронгмен встановив рекорд України, зрушивши потяг.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version