НовиниЧеркащинаНа Уманщині запроваджуватимуть нові види організації харчування школярів

На Уманщині запроваджуватимуть нові види організації харчування школярів

-

- Advertisment -

Організація харчування учнів освітніх закладів Уманського району потребує оновлення. Необхідні зміни слід передбачити  у програмі "Здорове харчування – дітям Уманщини" та запровадити пілотні проєкти з кейтерингу і меню на замовлення.

Таке рішення прийняли учасники наради-семінару з питань організації харчування та впровадження "нового шкільного харчування", інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

На нараді начальник Уманського міськрайонного управління Лариса Качанова обґрунтувала необхідність впровадження "нового шкільного харчування", посилаючись на показники захворюваності, пов’язаної із харчуванням, харчових отруєнь та безпечність харчових продуктів, норми та фактичне споживання харчових продуктів, анатомо-фізіологічні та психологічні особливості дітей шкільного віку.

Заступник начальника начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентина Ковбасюк поінформувала про результати аналізу виконання норм недохарчування в освітніх закладах Уманського району.

"30% учнів мають низький інтелектуальний розвиток, високий рівень прихованої агресивності, – зазначила фахівець. – У 50% школярів спостерігається порушення адаптації. Кожний 14-ий учень відчуває психічний дискомфорт до 10 років, кожний 9-ий – до 12 років, кожний 5-ий – до 18 років".

За підсумками наради прийнято рішення щодо прийняття програми "Здорове харчування – дітям Уманщини" та впровадження пілотних проектів, які мають якісно змінити організацію харчування дітей Уманщини. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області підбили підсумки діяльності у 2019-ому році та оприлюднили плани на поточний рік.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x