НовиниЧеркасиНа трьох пляжах міста Черкаси відкрито купальний сезон

На трьох пляжах міста Черкаси відкрито купальний сезон

-

- Advertisment -

1 червня у Черкасах почався пляжний сезон. З цієї нагоди у місті провели остаточну перевірку готовності пляжів міста до купального сезону. Повідомляє Черкаська міська рада.

«Станом на 1 червня у Черкасах придатні до купального сезону три комунальні пляжі, – констатує начальник управління цивільного захисту департаменту ЖКК Володимир Лобода. – Це «Казбетський», «Соснівський-1» та «Митницький». Тут належним чином обладнано територію, встановлено дитячі та дорослі буйки для означення безпечних місць купання, функціонують рятувальні пости».

Також на комунальних пляжах міста встановлено парасольки та перголи від сонця, є лавочки для відпочинку, шезлонги, роздягальні, громадські вбиральні, контейнери для сміття.

пляж Черкаси Дніпро
facebook.com/rada.cherkasy

Обладнано інформаційні стенди. В них ідеться про попередження нещасних випадків на воді, поради відпочивальникам про купання, прийоми саморятування, надання першої медичної допомоги потерпілим, номери телефонів та адреси поліції, аварійно-рятувальної служби та медичних закладів тощо.

«Наш пост обладнаний усім необхідним для надання допомоги людям, які відпочивають біля води, – інформує рятувальник міської  комунальної аварійно-рятувальної служби Олександр Бушовський. – Маємо надувний моторний човен, рятувальні кола та жилети, спеціальні поплавки та мотузки, бінокль, аптечку з набором препаратів першої медичної допомоги. Працюємо щодня бех вихідних з 10.00 до 19.00 упродовж трьох літніх місяців».

З нагоди відкриття пляжного сезону рятувальники інструктували про особливості цьогорічного купального сезону. Зокрема, у випадку сигналу повітряної тривоги людям радять терміново рухатися в найближче укриття. Якщо ж поруч такого немає – можна лягти у заглиблення в піску чи на землі.

Що стосується приватних територій відпочинку біля води (ТОВ «ВАІС» («Фабрика кави» або «Живчик»), Парк Розваг «Рів’єра», ТОВ «Берег 2007» («Бочка»), ТОВ «Камбуз») – вони поки що не готові до функціонування. Оскільки не дотримали всіх вимог. Зокрема, не надали результатів дослідження якості річкової води та піску згідно Гігієнічних нормативів,  затверджених наказом МОЗ України. Не завершили благоустрій території, не мають належно обладнаних рятувальних постів, відсутнє пляжне обладнання та  громадські вбиральні тощо.

Читайте також: У Черкасах запрацюють «Бібліотеки під парасолькою»

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Війна відібрала життя захисника зі Сміли

Внаслідок російсько-української війни помер смілянин Аркадій Покуль. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Аркадій Покуль був старшим сержантом, командиром...

Порушення лову риби на Черкащині: збитки державі перевищують 5 мільйонів гривень

Порушення лову риби були виявлені з початку нерестового сезону цього року. Збитки державі становлять близько 5 мільйонів гривень. Про...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x