НовиниНа скандальній сесії депутати дійшли компромісу щодо Холодного Яру

На скандальній сесії депутати дійшли компромісу щодо Холодного Яру

-

- Advertisment -

Створення національного природного парку "Холодний Яр" на території Кам’янського та Чигиринського районів без обов’язкового попереднього погодження з місцевими громадами – неприпустиме. Таке звернення депутати обласної ради 12 жовтня адресували до Верховної Ради України, профільного міністерства та Прем’єр-міністра України.

Із самого ранку на засідання сесії облради сходилися противники та сторонники ідеї створення національного природного парку "Холодний Яр" на території Кам’янського та Чигиринського районів. Чекати питання, заради якого прийшли, їм довелося понад дві години, упродовж яких то в одних, то в інших час від часу уривався терпець.

Масла у вогонь підливали і молодики із націоналістичних організацій, які особливо гостро зреагували на виступ митрополита Черкаського і Канівського Софронія. На його адресу полилися звинувачення у служінні Путіну.

Зрештою 51 депутат проголосував за звернення до Прем’єр-міністра України, Міністерства АПК, комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Черкаської обласної державної адміністрації щодо неприпустимості створення національного природного парку "Холодний Яр" на території Кам’янського та Чигиринського районів без обов’язкового попереднього погодження з місцевими громадами.

Як повідомляв сайт vikka.ua, створення нацпарку не захистить землі Холодного Яру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x