додому Новини На що живуть та де оселяються на Черкащині вимушені переселенці?

На що живуть та де оселяються на Черкащині вимушені переселенці?

0

Станом на 4 лютого на Черкащині перебуває 11 852 переселенця з району бойових дій, серед них –2170 дітей.  Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

"Серед переміщених громадян – пенсіонери, інваліди та маленькі діти. Всіх зустрічаємо, допомагаємо з транспортом, надаємо психологічну підтримку, їжу, необхідні речі та забезпечуємо тимчасовим житлом", – розповів заступник голови обласного штабу з питань пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО Сергій Озеран.

Так, 1130 родинам призначено державну соціальну допомогу, 4926 сім’ям – допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг. Комісією з питань надання одноразової грошової допомоги прийнято рішення 1737 громадянам виділити допомогу за рахунок коштів обласного бюджету.

З питання переведення виплати пенсії за місцем фактичного проживання до управління Пенсійного фонду України в області звернулось 5358 осіб.

"На сьогодні для розміщення переселенців на території області підготовлено 46 об`єктів, де можливо розмістити 215 осіб. Також в інтернатних закладах області є 220 місць для розміщення дітей без батьків. Основним завданням нині є створення додаткових резервних місць, вжиття всіх можливих заходів щодо доставки, розміщення та забезпечення житлом переміщених осіб", – зазначає заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, голова штабу Віталій Коваль.

Найбільше переселенців прихистили міста Черкаси – 2968 осіб, Умань – 690, Сміла – 551 та Шполянський (626), Черкаський (575) і Звенигородський (428) райони.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version