НовиниЧеркащинаНа початку тижня у Черкаській області прогнозують дощі

На початку тижня у Черкаській області прогнозують дощі

-

- Advertisment -

За прогнозом синоптиків, до 16 серпня внаслідок проходження атмосферних фронтів із заходу, на Черкащині очікуються короткочасні грозові дощі, місцями по області у супроводі граду та шквалистого посилення вітру до 15-20 м/с. Спека спаде на 2-3º і температура повітря становитиме: вдень 25–30º, вночі 12–17º.

З 17 серпня в області знову встановиться антициклональний характер погоди – опади припиняться, а стовпчики термометрів у денні години досягатимуть спекотних позначок – 33º.

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, за кліматичними і фактичними даними, на Черкащині із середини серпня починається поступове зниження температурного фону.

Минулі вихідні на Черкащині видалися спекотними та сухими. Температурний фон перевищував кліматичну норму на 6-7º, а денний максимум становив – 33-35º. До речі, рекорд цьогорічного літа +37º, що зафіксований метеостанціями Канів та Сміла 1 липня не перебито. До речі, у цей період спостережень найвища температура +40,1° була зафіксована 8 серпня 2010 року метеостанцією Канів.

По всій території області верхній шар ґрунту переважно сухий. Така погода найбільш несприятливо позначається на овочевих та цукрових буряках – зменшуються прирости, спостерігається в’янення та засихання.

На Черкащині утримується переважно надзвичайний (5 клас) пожежної небезпеки, що відповідає критерію стихійного явища погоди. А на Смілянщині показник пожежної небезпеки перевищує екстремальні значення майже удвічі. Тому при відвідуванні лісових масивів, на полях необхідно бути обережними із вогнем, особливо при полюванні.

Температура води в Дніпрі біля Черкас залишається високою +25º, що і надалі сприяє розповсюдженню водоростей, які в свою чергу знижують вміст кисню у воді.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині пересихають річки та замулюється Дніпро.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x