НовиниНа початку тижня на черкащан очікує тепла погода

На початку тижня на черкащан очікує тепла погода

-

- Advertisment -

15-17 лютого, завдяки надходженню теплого повітря з південних широт, очікується дуже теплим як для цього часу та без опадів. Денні температури підвищуватимуться до 10..12° тепла, нічні температури теж будуть позитивними. З 18 лютого дещо похолодає на 3-5º, а з 20 лютого із проходженням холодного фронту, можливі опади переважно у вигляді снігу, про це  повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За даними метеостанцій області, за вчорашню добу випало від 8 до 13 мм дощу, що відповідає половині декадної норми. Також відмічені коливання температури повітря від 2º морозу до +7º та "стрибки" атмосферного тиску від 736 до 749 мм. ртутного стовпчика, що негативно впливає на самопочуття людей.

Варто відмітити, що із 9 лютого середньодобова температура повітря позитивна, тобто намітився перехід температури через 0°, з чим пов’язується початок весни. Це більш як на місяць раніше кліматичних строків. Однак, не треба забувати, що ранні весни не бувають дружніми і відзначаються поверненнями холодів.

Тривала, хоч і мало інтенсивна відлига, призвела до руйнування льодоставу. На Кременчуцькому водосховищі: у верхній частині льоду немає, в середній частині – залишкові забереги 30%, в нижній частині – льодостав з тріщинами та промоїнами. Річки області очистилися від льоду, відмічалось невелике зростання рівнів води (на 4-6 см за добу), проте до повного наповнення річок залишається ще від 50 см до 1,5 метра. Тому вкотре нагадуємо, що вихід на лід річок і водосховища представляє надзвичайну загрозу для життя і здоров’я.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поблизу Черкас із дрейфуючої крижини врятували п'ятьох рибалок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x