НовиниЧеркасиНа пляжах Черкас виявили кишкову паличку та яйця аскарид 

На пляжах Черкас виявили кишкову паличку та яйця аскарид 

-

- Advertisment -

Про ситуацію на пляжах та у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах повідомляє Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Державна установа продовжує здійснювати дослідження якості води пляжів, зокрема комунальних пляжів «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» у місті Черкаси, міського пляжу у Ватутіному та 26 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах.

За результатами лабораторних досліджень 35-ти проб води водойм та 8-ми проб піску в місцях рекреаційного використання не відповідали гігієнічним нормативам:

  • за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) 1 проба води акваторій пляжу  «Соснівський – 1» міста Черкаси  та 2 проби з водойм  у місцях масового відпочинку  міста Сміла на річці Тясмин. 
  • за паразитологічними показниками (виявлено життєздатні яйця аскарид) 1 проба піску  на береговій лінії пляжу «Казбетський» міста Черкаси.

За санітарно-хімічними показниками  відхилень не виявлено.

Фахівці Центру на пляжах та у місцях масового відпочинку відібрано та досліджено 18 проб питної води. За санітарно-хімічними та показниками епідемічної безпеки, відхилень від гігієнічних вимог не виявлено.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, голів відповідних територіальних громад,  направлені пропозиції  балансоутримувачам пляжів та місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із місцями рекреаційного водокористування,  на території області  не зареєстровано.

Моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x