додому Новини Освіта На навчання – онлайн: у більшості навчальних закладів на Черкащині канікули завершилися

На навчання – онлайн: у більшості навчальних закладів на Черкащині канікули завершилися

0

337 закладів середньої освіти Черкащини завершили зимові канікули. З понеділка тут стартувало дистанційне навчання у період карантинних обмежень.

Втім у 197 закладах ще тривають зимові канікули. Про це у ході брифінгу повідомила заступниця очільника Черкащини Лариса Кошова, пише пресслужба ОДА.

«У період карантину «зимових канікул», відповідно до рекомендацій МОН України, у навчальних закладах організоване дистанційне навчання, – каже Лариса Кошова. – Адміністрація кожного освітнього закладу самостійно ухвалює рішення, коли розпочати та завершити навчання. Тож зараз вийшли з канікул 63,2% закладів середньої освіти. Заклади дошкільної освіти з 8 до 24 січня працюють у штатному режимі з дотриманням проти епідеміологічних заходів. Водночас додам, що наразі у 15 таких закладів виявили випадки захворювання на ковід. Тож на самоізоляції перебувають 290 дітей та 39 працівників».

Також нині на канікулах 19 професійно-технічних закладів області. Із 8-ми закладів вищої освіти у трьох навчаються дистанційно, з 15 січня за такою ж формою навчатимуться ще в одному ЗВО. Чотири виші перебуватимуть на канікулах до 24 січня.

«Цей карантин пом’якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун, – зауважила Лариса Кошова. – Він також більш лояльний, порівняно з тими заходами, що впроваджуються в інших країнах. Цими карантинними обмеженнями ми збиваємо хвилю зростання хворих після новорічних свят і паралельно прискорюємо отримання якісної зареєстрованої вакцини, скваленої ВООЗ».

Як повідомляв сайт vikka.ua, заклади освіти на Черкащині отримали 67 комплектів сучасного навчального обладнання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version