додому Новини Черкащина На найближчі ночі черкащанам прогнозують сильні заморозки

На найближчі ночі черкащанам прогнозують сильні заморозки

0

Квітень не балує жителів Черкащини теплом. Інтенсивне похолодання вкінці місяця відбулося внаслідок потужного «подиху» Арктики. Як наслідок, середньодобова температура швидко знизилася до 5-6 градусів тепла, що більше відповідає початку квітня.

Зранку 26 квітня природа «пожартувала» – всю область ненадовго засипало снігом висотою до 2 см, а метеостанція у Звенигородці зафіксувала 7 см. Така погода малосприятлива для запилення абрикос та проведення польових робіт, інформує у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Відсутність надійного тепла дещо стримує розвиток озимих, ранніх ярих зернових та зернобобових. Заморозки цілком безпечні для фазового розвитку, в якому знаходяться вегетуючі культури.

За прогнозом, найближчі дві ночі на Черкащині прогнозуються сильні заморозки у повітрі 0-3 градусів, вдень 7-12 градусів тепла. Ще завтра вдень атмосферні фронти чергового циклону з південного заходу зумовлять дощі.

Із середи, внаслідок впливу антициклону, погода стабілізується. Переважатиме сонячна та суха погода. Завдяки адвекції (надходженню) тепла заморозки припиняться, стане тепліше – температура наблизиться до норми: вночі 5-10 градусів тепла, вдень 14-19 градусів.

За попередніми розрахунками, у святкові дні переважатиме тепла з короткочасними грозовими дощами погода. Всі деталі згодом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині три автівки злетіли в кювет через негоду.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version