НовиниЧеркащинаНа мовному таборі у Черкасах гімназисти створили унікального бота...

На мовному таборі у Черкасах гімназисти створили унікального бота (ФОТО)*

-

- Advertisment -

Дізнатись адресу, подзвонити рідним чи викликати "швидку" одним лише натисканням! За два тижні учні Черкаської гімназії №9 максимально випробували можливості 21 століття й успішно втілили їх у власному проекті "KyivStarBot". Усе – завдяки ініціативі оператора мобільного зв'язку "Київстар" і громадської організації "Global Office", повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

"Це додаток, яким може користуватись будь-хто і будь-де. Особливо він корисний для дітей, тому що іноді треба терміново зв’язатися з батьками чи службами порятунку. Власне, самі діти Київстар-бот і придумали. Це те, що їм потрібно і корисно. При одному натисканні на кнопочку можна дуже легко дізнатись інформацію, знайти свою локацію, відправити її мамі чи татові, якщо це треба, і зв’язатися з необхідними службами порятунку", – розповідає вчитель англійської мови, працівниця табору GoCamp Наталія Захаричева.

У четвер, 13 червня, гімназисти в режимі онлайн презентували представниці компанії "Київстар" результат своєї праці: розповіли про новоствореного бота, ознайомили з його функціями та обґрунтували затребуваність такого додатка у суспільстві. Уже наступного дня, у день завершення англомовного табору, діти офіційно представлять свій бот.

Зауважимо, якщо Київстар-бот "приглянеться" компанії оператора, відтак результатом роботи черкаських гімназистів буде користуватись уся країна. До того ж, він уже в дії і його можна безперешкодно завантажити.

Один із фундаторів інтернет-робота, шестикласник Артем Колісник наголошує, що команда ретельно обмірковувала ідею власного доробку. Це і стало найскладнішим етапом у створенні.

"Більшість ідей, які ми розглядали, були вже втілені в реальність. Таким ботом, як тепер є у "Київстар", не користуються інші оператори мобільного зв’язку, – каже гімназист. – Також нелегко було вибрати із багатьох функцій, які потрібні людям, найоптимальніші. Загалом на розробку пішло два тижні. Дівчата здебільшого займались дизайном, хлопці – програмуванням".

Протягом такого короткого, здавалося б, часу школярам вдалось отримати нові знання й навички у сфері інновацій та підприємницької діяльності в межах спільного проекту "Київстар і громадської організації "Global Office" – GoCamp. Це найбільша освітня волонтерська програма у Східній Європі, в якій учнів навчають іноземних мов, допомагають долати мовні бар’єри, спілкуватися в багатокультурному середовищі, вчитись думати критично та креативно.

Уже третій рік поспіль "Київстар" підтримує ініціативу та спільно з "Global Office" розробив програму інтерактивного навчання для школярів Entrepreneurship & Innovation development, що створена на базі успішних бізнес-кейсів. Так, минулоріч понад 2000 учнів із 75 шкіл по всій України пройшли інтерактивну програму навчання, а 25 співробітників "Київстар" стали менторами освітнього курсу.

"Для нас дуже важливо давати школярам можливість опанувати навички 21 століття, навчитися критичного мислення та основ лідерства, дізнатися, як використовувати діджитал-інструменти для отримання нових знань. Київстар володіє таким ресурсом – і технологічним, і експертним, тому  вже 3 роки поспіль підтримує проект GoCamp. Цього року Київстар разом із Go Global планують навчити студентів GoCamp інноваційної та підприємницької культури. Розвиток освіти – один з пріоритетів нашої компанії. Ми це вважаємо інвестиціями в майбутнє України", – зазначив президент компанії "Київстар" Олександр Комаров.

* Матеріал розміщено на правах реклами

Як повідомляв сайт vikka.ua, школярі на Черкащині взяли участь у пізнавальних інтерактивах.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x