додому Новини На Митниці ростуть гори з непотребом, а влада не в курсі (ВІДЕО)

На Митниці ростуть гори з непотребом, а влада не в курсі (ВІДЕО)

0

Уже третій місяць жителям мікрорайону "Митниця" у Черкасах доводиться вимушено боротися з нічийним сміттям і секретним будівництвом. Гори землі із непотребом навпроти їхніх вікон з’явилися зненацька. Так само, як і звістка про те, що на березі Дніпра заходилися з новим будівництвом, ідеться в сюжеті ВІККА-НОВИН.

Місяць тому вантажівки заходилися активно звозити на узбережжя землю. Показати будь-які дозвільні документи водії навідріз відмовилися, обурюються митничани.

– Як усередині розковирятись, там листя, сміття, биті пляшки, зшкрібають усе з доріг, усе сюди звозять. Нікому нічого довести не можна. Туди до Дніпра не пройдеш – катакомби, – обурюється місцева жителька Людмила Ворона.

Ці катакомби й перед вікнами Надії. Жінка підозрює: ділянку лаштують під будівництво. У свій час із цього кар’єра вивезли тонни піску для міських потреб.

– Десь тут наче є дозвіл для церкви на один гектар землі. Ще на три гектари для якогось футбольного майданчика. І десь оце тут усе роздане, – показує рукою Надія.

Така інформація вкрай дивує настоятеля парафії Греко-католицької церкви о. Юліана. Каже: дозвіл на своє невелике будівництво справді має. Але до завезення землі саме в кар’єр – стосунку жодного. Бо ділянка для церкви геть в іншому боці.

– Там звезені такі купки землі, щоб потім трактором ми територію зрівняли. Ото моя земля. Решта – то не моя земля, – запевняє настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Черкасах отець Юліан

Чия земля і хто будує – місцеві з’ясовують третій місяць. Вже і в мерію ходили, і до правоохоронців звертались, і навіть до Самооборони. Та все марно. Тим часом підхід до Дніпра обростає новими земельними валами.

– Там стічні води, все це йде в Дніпро. Це ми п'ємо, діти купаються, – говорить черкащанка Руслана Мандар.

У мерії жителям радять рятувати берег… самотужки. Чиновники заочно загубилися на узбережжі. Бо до пуття не можуть сказати, де й чия земля. Але запевняють: дозволу на забудову нікому, окрім вірян, не надавали.

– Якщо є можливість – нехай блокують виїзд цих автомобілів. Викликають працівників Державтоінспекції, надають їм фото, пояснення, збирають максимальну кількість підписів, – радить начальник управління інспектування міської ради Олександр Давиденко.

Таких підписів місцеві вже зібрали за півтори сотні. Та на них, кажуть, ніде не реагують: ні в мерії, ні в міліції. Що ще робити, аби зупинити захоплення берега, людям невтямки. Від відчаю вони готові навіть лягати під вантажівки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version