НовиниНа місці поховання холодноярського сотника встановили хрест (ФОТО)

На місці поховання холодноярського сотника встановили хрест (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Мельниках на території Мотриного монастиря відкрили пам'ятник сотникові кінної сотні полку гайдамаків Холодного Яру Іванові Компанійцю. Це відбулося учора під час ушанування холодноярських героїв на Чигиринщині.

На місці поховання холодноярця встановили хрест.

Отаман Вільного козацтва Холодного Яру, боєць батальйону "Айдар" Олег Островський закликав присутніх об'єднуватися заради України. Насамперед він звернувся до представників церкви (Мотринський монастир належить до Московському патріархату – vikka.ua).

"Досить щось ділити! Давайте з Холодного Яру починати об'єднувати і церкву, і партії, і козацтва, і всю Україну, – сказав Островський. – Я б хотів, щоб кожен сюди приїхав, привіз своїх дітей, внуків, правнуків, вклонився, і знав що це лише одне місце святе в монастирі, але дорога щоб сюди кожного свідомого українця-патріота була не те, що протоптана… а щоб сюди караванами йшли, щоб вклонялися святій землі, цим героям, що загинули за волю України".

Після вигуків "Слава козаку України" представники влади та всі присутні поклали квіти до підніжжя хреста. Згодом голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко вручив відзнаки "Холодний Яр" керівнику Кам'янського історичного музею Юрію Ляшку та бійцю-айдарівцю Олегу Островському.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квадроцикл, криптовалюта, автомобілі: що задекларували черкаські депутати від «ЄС»

Земельні ділянки, автомобілі, криптовалюта, квадроцикл, зарплати і доходи від бізнесу. Що задекларували  черкаські депутати із фракції “Європейська Солідарність“ у...

Депутат із Черкащини заявив, що тарифи на електроенергію зростуть: якою буде ціна

З 1 червня тарифи на електроенергію для населення, ймовірно, зростуть до 4,5-5 грн/кВт. Зараз в уряді активно обговорюють це...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x