НовиниЧеркащинаНа межі зони будівництва Канівської ГАЕС знайшли останки двох...

На межі зони будівництва Канівської ГАЕС знайшли останки двох червоноармійців (ФОТО)

-

- Advertisment -

Житель Канева Володимир Іванович Овдієнко випадково знайшов на межі зони будівництва Канівської ГАЕС останки двох загиблих бійців Червоної армії. Вони злегка були присипані невеликим шаром ґрунту та сучасним побутовим сміттям. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив завідувач сектору археології та охорони культурної спадщини ДІКЗ "Трипільська культура" Олександр Назаров.

Загиблі на момент поховання були одягнені у солдатські шинелі. У них було знайдено малі саперні лопатки, а в одного – пряжка солдатського брезентового ременя.

"Підсумків для набоїв їм явно не видали, бо кишені шинелей та частково галіфе були заповнені сталевими набоями до гвинтівки Мосіна. Рік їх випуску встановити не вдалося через значне пошкодження корозією. Загинули бійці внаслідок осколкового враження від вибуху, найімовірніше, артилерійської міни калібру 120 мм", – розповідає про знайдене археолог.

Олександр Назаров додає, що у старшого за віком загиблого, у кишенях галіфе також були виявлені: сталева пляшечка на два відділення для рушничного мастила, складний ніж, дерев’яна люлька та три кремінці і фрагмент грубого терпуга.

"З огляду на те, що кремінці на момент виявлення були вкриті шаром бруду я не відразу зрозумів, для чого покійний носив із собою цей фрагмент терпуга. Відтерши ж їх, стає зрозуміло, що процес запалювання люльки у нащадків козаків майже нічим не відрізнявся від середньовічного", – підсумовує фахівець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині знайшли останки 12 військових Червоної армії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x