НовиниЧеркащинаНа межі районів Черкащини відновлюють сторічний вітряк (Фото)

На межі районів Черкащини відновлюють сторічний вітряк (Фото)

-

- Advertisment -

Балаклеївська ОТГ почала реставрацію унікального історичного об’єкта – сторічного вітряка на межі Смілянського та Городищенського районів.

"Дерев’яний млин серед поля, на околиці села Теклине, бачать всі, хто проїжджає київською трасою поблизу Сміли. У 1907 році його поставила тут відома заможна родина Маньків, – розповідає голова Балаклеївської ОТГ Ростислав Ситнік. – Ми завжди піднімали питання про відновлення цієї історичної пам’ятки, що чимало вже постраждала від людської руки: вітряк місцями дуже потрощено, а всі металеві конструкції винесено…"

За його словами, вільних коштів на реставрацію ОТГ не має, закупили лише найнеобхідніше, а деревину надав Смілянський лісгосп. Усі роботи вирішили провести зусиллями громади, народною толокою. Люди з охотою відгукнулися на таку пропозицію, серед добровольців – і корінні жителі.

Тож нині на околиці Теклиного кипить робота – передовсім буде повністю відновлено фронтон вітряка та укріплено його каркас.

"Торік ми уже виходили на департамент культури Черкаської ОДА з пропозицією щодо включення нашого вітряка до переліку історичних пам’яток – і сподіваємось, що відповідне рішення незабаром буде прийняте. Це дасть можливості для утримання вітряка у належному стані, його охорону, благоустрій прилеглій території, організацію екскурсій, тощо", – додав Ростислав Ситнік.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жителі Черкас просять зробити пляж у Дахнівці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x