додому Новини Черкащина На маршрут Київ-Черкаси хочуть пустити двоповерхові потяги

На маршрут Київ-Черкаси хочуть пустити двоповерхові потяги

0

Електрифікація ділянки Черкаси – станція ім. Тараса Шевченка дозволить здійснити запуск поїздів Інтерсіті з Києва в Черкаси. При цьому оптимальним на маршруті буде використання двох потягів Skoda, які зараз все ще очікують капітального ремонту.

Як пише Центр транспортних стратегій, таку думку в сюжеті на Youtube-каналі Залізні магістралі висловив заступник міністра фінансів України Олександр Кава.

«Проект (Держбюджету-2021. – ред.) передбачає електрифікацію залізниці від станції ім. Шевченка до міста Черкаси. Цей проект дозволить запустити швидкісні поїзди Інтерсіті на маршруті Київ-Черкаси з орієнтовним часом ходу 2 години 45 хвилин. На цьому маршруті оптимально буде запустити двоповерхові поїзди «Skoda City Elephant EJ675», які зараз простоюють в депо в очікуванні капітального ремонту “, – сказав Кава.

Відзначимо, що на електрифікацію залізничної ділянки Черкаси – ст. ім. Т. Шевченка (Сміла) в проекті держбюджету на 2021 року передбачається виділити 195 млн грн.

Два електропоїзди «Skoda EJ675 City Elephant» «Укрзалізниця» придбала в 2012 році перед проведенням Чемпіонату з футболу Євро-2012. Потяги двосистемні (курсують електрифікованими ділянками на постійному і змінному струмі). Електропоїзд складається з шести двоповерхових вагонів, має 636 місць, з них 46 – першого класу, 590 – другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км на годину. Термін сервісного супроводу поїздів закінчився в 2018 році.

“Укрзалізниця” вже оголошувала міжнародні тендери на ремонт двох електропоїздів Skoda, але отримані цінові пропозиції компанію не задовольнили.

У березні поточного року в УЗ заявляли, що мають намір виконати капремонт двоповерхових поїздів на потужностях Запорізького електровозоремонтного заводу (ЗЕРЗ) в партнерстві з Skoda Transportation.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version