НовиниЧеркащинаНа листівки ювілярам у Черкасах хочуть витратити майже мільйон...

На листівки ювілярам у Черкасах хочуть витратити майже мільйон гривень

-

- Advertisment -

На останньому засіданні Черкаська міська рада було проголосувала за внесення змін у програму "Турбота" на період із 2018 по 2022 роки. Про це пише сайт "18000".

До переліку заходів, які входять у програму, додалися одноразові грошові винагороди жителькам міста Черкаси, яким присвоєно почесне звання "Мати-героїня", а також вітання листівками черкащан з нагоди ювілею − 50 років та кожні наступні 5 років.

Згідно з проектом рішення, з 2019 по 2021 роки щороку влада планує спрямовувати на черкаських матерів-героїнь по 15 тис. грн. У 2022-му році, за програмою, на це спрямують удвічі більше – 30 тис. грн. Кожній мамі буде виплачено по 5 тис. грн.

Що стосується листівок, то тут обсяг фінансування значно вищий. Так, у 2019 році на цю потребу міськрада планує спрямувати 209,5 тис. грн., у 2020-му – 226,1 тис. грн., у 2021-му – 241,5 тис. грн. і в 2022-му – 257,2 тис. грн.

Щороку кількість ювілярів зростатиме. Від 16,5 тис. осіб у 2019 році до 17,5 тис. грн. – у 2022 році.

Зростатиме і вартість листівок. Так, для 2018 року вона визначена у сумі 12 грн., а вже у 2022-му – 14,7 грн. У вартість входять конверт з маркою і друк листівки.

Окрім того, ще одним рішенням депутати доповнили програму пунктом про привітання 100-річних ювілярів квітами та подарунками. Щороку на цю потребу планують закладати по 16 тис. грн. Розмір витрат на одну особу встановлено на рівні 1 тис. грн.

Ініціатива вітати ювілярів належить департаменту соцполітики, який очолює черкаський "свободівець" Олег Гудзенко. Раніше її неодноразово критикувала директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, заявляючи, що подібні рішення "соромлять владу і громаду".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащину надійшов перший мільярд гривень єдиного внеску.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x