НовиниЧеркащинаНа листівки ювілярам у Черкасах хочуть витратити майже мільйон...

На листівки ювілярам у Черкасах хочуть витратити майже мільйон гривень

-

- Advertisment -

На останньому засіданні Черкаська міська рада було проголосувала за внесення змін у програму "Турбота" на період із 2018 по 2022 роки. Про це пише сайт "18000".

До переліку заходів, які входять у програму, додалися одноразові грошові винагороди жителькам міста Черкаси, яким присвоєно почесне звання "Мати-героїня", а також вітання листівками черкащан з нагоди ювілею − 50 років та кожні наступні 5 років.

Згідно з проектом рішення, з 2019 по 2021 роки щороку влада планує спрямовувати на черкаських матерів-героїнь по 15 тис. грн. У 2022-му році, за програмою, на це спрямують удвічі більше – 30 тис. грн. Кожній мамі буде виплачено по 5 тис. грн.

Що стосується листівок, то тут обсяг фінансування значно вищий. Так, у 2019 році на цю потребу міськрада планує спрямувати 209,5 тис. грн., у 2020-му – 226,1 тис. грн., у 2021-му – 241,5 тис. грн. і в 2022-му – 257,2 тис. грн.

Щороку кількість ювілярів зростатиме. Від 16,5 тис. осіб у 2019 році до 17,5 тис. грн. – у 2022 році.

Зростатиме і вартість листівок. Так, для 2018 року вона визначена у сумі 12 грн., а вже у 2022-му – 14,7 грн. У вартість входять конверт з маркою і друк листівки.

Окрім того, ще одним рішенням депутати доповнили програму пунктом про привітання 100-річних ювілярів квітами та подарунками. Щороку на цю потребу планують закладати по 16 тис. грн. Розмір витрат на одну особу встановлено на рівні 1 тис. грн.

Ініціатива вітати ювілярів належить департаменту соцполітики, який очолює черкаський "свободівець" Олег Гудзенко. Раніше її неодноразово критикувала директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, заявляючи, що подібні рішення "соромлять владу і громаду".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащину надійшов перший мільярд гривень єдиного внеску.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x