додому Новини Кримінал На Кіровоградщині під колесами військового автомобіля загинув черкащанин (Фото)

На Кіровоградщині під колесами військового автомобіля загинув черкащанин (Фото)

0
Фото Андрія Назаренка

У Новоархангельському районі трапилась ДТП, під час якої військовий автомобіль в’їхав у бригаду дорожників. Загинули жителі Черкаської та Кіровоградської областей.

Про це під час брифінгу розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП Кіровоградської області Костянтин Тарасенко, пише «Без Купюр».

Фото Андрія Назаренка

За його словами, аварія сталася 26 листопада близько 15:20 на автодорозі Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на території Новоархангельського району.

«Водій 1969 року народження, керуючи автомобілем МАЗ, не вибрав безпечної дистанції та допустив зіткнення з дорожньою технікою та наїзд на працівників. Загинуло двоє осіб, одна людина отримала ушкодження. Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель людей», – зазначив Костянтин Тарасенко.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Наразі водія затримано за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри та з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Водій житель Вінницької області, на Кіровоградщині перебував проїздом. З ним у машині було ще двоє військових. Вони тілесних ушкоджень не отримали.

Підрядна організації, що виконувала дорожні роботи, – з Київської області. Один із загиблих працівників зі Сміли Черкаської області, інший з Кіровоградської, 1962 та 1986 року народження. Потерпілий з села Аджамка Кропивницького району.

Фото Андрія Назаренка

За словами начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту, на проміжку дорогу,  де велися дорожні роботи, були встановлені всі належні обмежувальні знаки. Зокрема, про обмеження швидкості до 30 кілометрів на годину. Крім того, аварія сталася в світлу пору добу при нормальній видимості. Обставини ДТП свідчення про перевищення водієм швидкості.

Досудове розслідування наразі проводить Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури. В подальшому провадження можуть передати для розслідування до ДБР.

Як повідомляв сайт vikka.ua, слідчі затримали водія вантажівки, який спричинив смертельну ДТП на Уманщині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version