НовиниКриміналНа Кіровоградщині під колесами військового автомобіля загинув черкащанин (Фото)

На Кіровоградщині під колесами військового автомобіля загинув черкащанин (Фото)

-

- Advertisment -

У Новоархангельському районі трапилась ДТП, під час якої військовий автомобіль в’їхав у бригаду дорожників. Загинули жителі Черкаської та Кіровоградської областей.

Про це під час брифінгу розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП Кіровоградської області Костянтин Тарасенко, пише «Без Купюр».

Фото Андрія Назаренка

За його словами, аварія сталася 26 листопада близько 15:20 на автодорозі Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на території Новоархангельського району.

«Водій 1969 року народження, керуючи автомобілем МАЗ, не вибрав безпечної дистанції та допустив зіткнення з дорожньою технікою та наїзд на працівників. Загинуло двоє осіб, одна людина отримала ушкодження. Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель людей», – зазначив Костянтин Тарасенко.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Наразі водія затримано за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри та з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Водій житель Вінницької області, на Кіровоградщині перебував проїздом. З ним у машині було ще двоє військових. Вони тілесних ушкоджень не отримали.

Підрядна організації, що виконувала дорожні роботи, – з Київської області. Один із загиблих працівників зі Сміли Черкаської області, інший з Кіровоградської, 1962 та 1986 року народження. Потерпілий з села Аджамка Кропивницького району.

Фото Андрія Назаренка

За словами начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту, на проміжку дорогу,  де велися дорожні роботи, були встановлені всі належні обмежувальні знаки. Зокрема, про обмеження швидкості до 30 кілометрів на годину. Крім того, аварія сталася в світлу пору добу при нормальній видимості. Обставини ДТП свідчення про перевищення водієм швидкості.

Досудове розслідування наразі проводить Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури. В подальшому провадження можуть передати для розслідування до ДБР.

Як повідомляв сайт vikka.ua, слідчі затримали водія вантажівки, який спричинив смертельну ДТП на Уманщині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x