додому Новини Черкащина На кір цього року захворіло вже майже 400 черкащан

На кір цього року захворіло вже майже 400 черкащан

0

З початку 2019 року на Черкащині зареєстровано 382 випадки кору. Серед захворілих осіб – 177 дітей віком 0-17 років. Про це інформує прес-служба ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Захворювання реєструвалось на 22 адміністративних територіях.

З числа захворілих на кір не вакциновані складають – 70,9%, дві дози КПК отримали – 18,8 %, одну дозу КПК – 10,2%.

Довідково: в Україні застосовується комбінована вакцина для профілактики одразу від трьох хвороб: кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Фахівці Державної установи "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" наголошують, що кір – небезпечне і надзвичайно заразне вірусне захворювання, специфічне лікування відсутнє, а ускладнення від цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Щеплення проти кору за Календарем щеплень проводиться дітям в 12 місяців. Друге (ревакцинація) – у шестирічному віці. Після вакцинації імунітет гарантований у 75% дітей, після ревакцинації – у 95%.

Вакцинуватися за Календарем і надолужити пропущені щеплення військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики до 30 років. Якщо ви контактували із хворим на кір, убезпечити чи істотно знизити ризик захворювання може вакцинація.

Як повідомляв сайт vikka.ua, кількість хворих на кір черкащан стрімко зростає.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version