додому Новини Черкащина На Канівщині села вже півроку виживають без аптек і ліків (ВІДЕО)

На Канівщині села вже півроку виживають без аптек і ліків (ВІДЕО)

0

9 сіл у Черкаській області півроку живуть без ліків. Єдину аптеку там закрили ще весною, нібито через звільнення фармацевта. Приміщення пустує, а люди вимушені їхати 25 км за ліками. Про це йдеться в сюжеті "Подробностей".

Сімейний лікар Олена Корольська розповідає, що в Межиріччі немає де купити шприца, щоб зробити дитині укол. По нього треба їхати аж у райцентр – у Канів.

Раніше селянам було простіше: аптека знаходилась через дорогу біля сільської лікарні. Вона і нині поряд стоїть , проте будівля зачинена ще з весни. Медзаклад був єдиним на 9 сіл, де можна було придбати все: від зеленки до тонометра.

У 2013 році сільська аптека із комунальної перетворилась у приватну. Приміщення обласна рада віддала в оренду. Колишній фармацевт Світлана розповідає, що спочатку працювали без проблем: і препаратів вистачало, і платили добре. Але рік тому жінку перевели на півставки, а потім і її опустили.

Відчайдушні жителі 9 сіл написали листа обласним чиновникам із вимогою відкрити аптеку, але в Черкасах розводять руками. Найімовірніше, приватнику стало не вигідно тримати сільську аптеку, а відкрити комунальну вже немає можливості, бо будівлю віддали в оренду. Лише у вересні 2018 року, коли закінчиться термін оренди, в облраді можуть переглянути договір

Чиновники пообіцяли провести із приватником переговори, але гарантій не дають.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаських аптеках оновили перелік "доступних" ліків.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version