НовиниНа каналі країни-окупанта екс-мер Черкас звинуватив Америку у вбивствах...

На каналі країни-окупанта екс-мер Черкас звинуватив Америку у вбивствах дітей на сході (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Скнадальний екс-регіонал Володимир Олійник, що перебуває в розшуку, "засвітився" у російських ЗМІ. В ефірі програми на телеканалі ОРТ колишній мер Черкас розповів пропагандистську версію про те, що американці причетні до війни на сході України.

"У мене як у батька, дідуся і просто українського політика болить душа від того, що відбувається у моїй Україні. Я ввечері перед сном та вранці дивлюсь в інтернеті – стріляють/не стріляють. Просто серце розривається, коли гинуть люди та вбивають невинних дітей. І Європа, і Америка мовчать. В Данії через одне вбивство заговорили всі. А тут діти гинуть – і мовчите. А знаєте чому? Тому що вони привели цей злочинний режим до влади, а політика тут подвійних стандартів", – заявив Олійник зі сльозами на очах.

За його словами, до вбивств на сході України причетні американці.

"Сьогодні небезпечна ситуація: ні війни, ні миру. Я по радіо чув найкоротший проноз: протягом дня може трапитися будь-що. Найнебезпечнішою є ілюзія миру, бо вона робить війну ще страшнішою", – сказав колишній нардеп в ефірі.

Олійник впевнений, що небезпека полягає ще й в тому, що українська спільнота не знає, що відбувається насправді нібито через те, що не має доступу до російських телеканалів.

"Українські канали бачать в Донецьку, а російські в Україні – ні. Чому українська влада не дозволяє? І де тоді більше демократії?", – обурився Олійник.

За його словами, руїни на сході – це продукт  "влади війни", адже згідно українського законодавства, для антитерористичної операції не можна використовувати важке озброєння та армію.

"Нині Україна потребує перезавантаження. Чинну владу треба змінити, бо вона сама не піде. Мають вийти мільйони. Нам треба нову конституцію, бо до цієї вже немає довіри", – наголосив екс-мер Черкас.

Як відомо, Володимир Олійник – один зі співавторів скандальних "диктаторських" законів 16 січня. Закони ухвалювалися підняттям рук, без використання системи "Рада" та без обговорення, а їхні тексти стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували. Ці законодавчі акти, на думку більшості експертів, обмежували права громадян, надавали органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту і мали на меті криміналізувати опозицію та громадянське суспільство.

5 грудня Генеральна прокуратура України оголосила колишнього народного депутата від Партії регіонів Олійника в розшук. За зловживання службовим становищем та службове підроблення документів його можуть засудити до позбавлення волі терміном до шести років.

Олійник уже не вперше критикує українську владу з-за кордону. Так, у грудні минулого року він назвав українську владу "хунтою".

У 1994 році Олійник був головою Черкаської міської ради, з 1998 до 2002 року був міським головою Черкас. У 2004 році Олійник підтримав Помаранчеву революцію, а вже у 2007 році перебіг до регіоналів і став одним зі спікерів ПР.

Джерело: 1tv.ru

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x