додому Новини На "Гранд-маркет" наклали штраф за невідповідність проекту

На "Гранд-маркет" наклали штраф за невідповідність проекту

0

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Черкаській області наклала штраф на замовника будівельних робіт через недостовірні дані у декларації. Черкаський окружний адміністративний суд визнав її дії законними, пише "Діловий регіон".

Співробітники інспекції здійснили позапланову перевірку магазину "Гранд-маркет", що розташований за адресою: бульв. Шевченка – вул. Можайського і Пальохи, 25.

В ході перевірки виявлено, що робочий проект об'єкта будівництва розроблений з відхиленням від містобудівних умов та обмежень земельної ділянки. Зокрема, не отримано технічних умов ДАІ для забезпечення умов транспортно-пішоходного зв'язку; не забезпечена необхідна кількість місць зберігання автотранспорту. Також виявлені недостовірні дані у зареєстрованій декларації про готовність об’єкта до експлуатації, на об’єкті виконано не всі передбачені проектною документацією роботи.

Замовнику видано припис щодо усунення порушень, зобов’язавши його відкоригувати проект, та привести об’єкт будівництва відповідно до його вимог. За подання недостовірних даних накладено штрафні санкції у розмірі 109,6 тис. грн.

Проте, порушник звернувся до суду з метою оскаржити дії Інспекції держархбудконтролю. Після тривалого судового розгляду Вищий адміністративний суд України повернув справу на розгляд до Черкаського окружного адміністративного суду, який визнав дії інспекції правомірними.

Як відомо, до "Гранд-маркету" причетний відомий черкаський бізнесмен Андрій Бородай. Саме йому надана в оренду ділянка за драмтеатром, де планувалося зведення ТРЦ "Фонтан-сіті".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version