НовиниЧеркащинаНа фасаді черкаських будинків художник створює креативні графіті (ФОТО)

На фасаді черкаських будинків художник створює креативні графіті (ФОТО)

-

- Advertisment -

Починаючи з 2009 року і донині стріт-арт художник РАГ залишає уманчанам своє бачення соціального буття на стінах, трансформаторних будках, бетонних перекриттях, фасадах та навіть на покинутих будівлях у непролазних хащах та смітниках, пише "04744.info".

В Умані РАГ живе все своє свідоме життя – він тут народився. Розповідає, що тяга до малювання відчувалася ще в дитинстві, адже мати сучасного вуличного митця теж має певне відношення до художнього мистецтва. Тепер РАГ може передати увесь свій досвід та майстерність синові, адже й він має неабиякий художній талант.

"Абревіатура "Раг" з’явилася від початкових букв. Ключ до розшифрування означає: РЕП, Моє ім’я, Графіті", – розповідає Андрій.

Багато малюнків, які РАГ залишав місцянам, назавжди зникли з вулиць Умані. Сам художник зізнається: закон і графіті, подекуди, – речі несумісні. Тому комунальники швидко прибирають та перефарбовують усі ці роботи.

Проте, для автора кожна робота  це не лише витрати на дороговартісні малярні матеріали, а й пошук себе, частинка своєї душі, ідейний та моральний порив.

"На створення одного малюнка йде в середньому від однієї до кількох годин роботи. Усе залежить від складності малюнка, розмірів та кількості нанесених на ньому шарів. Спочатку потрібно, щоб висох фон, потім кожен наступний фрагмент картинки. А нанесення – це вже технічні моменти – розповідає художник. Рідні підтримують мене. Адже розуміють, що для мене це не просто хобі – це моє життя, моя сутність. Крім того, що малюю графіті в міських локаціях, маю постійну роботу, яка ніяк не пов’язана з моєю творчістю", – зізнається РАГ.

РАГ вже давно відомий не тільки на своїй батьківщині – в Умані. Роботи художника можна побачити в Києві, Одесі, Харкові, Львові, колись, до анексії, навіть у Севастополі.

Деякі зображення представлені в приватних колекціях, музеях, галереях як ексклюзивні об'єкти вуличного мистецтва.

Усього Андрій намалював вже більше 200 малюнків. Художник впевнений, "мистецтво хулігані" в Умані буде розвиватися. Адже графіті стало невід’ємною атрибутикою у сприйнятті міста. Малюнки дозволяють проникнутися урбаністичною харизмою, відчути суспільні погляди та прийняти виклик звичному і рутинному життю.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаську школу оздобили муралом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x