додому Новини Черкащина На двох черкаських пляжах небезпечно купатися

На двох черкаських пляжах небезпечно купатися

0

На черкаських пляжах "Соснівський-1", "Казбетський", "Митницький" та на пляжі зони відпочинку ТОВ "Берег-2007" фахівці відібрали проби річкової води.

З’ясувалось, що на двох із них небезпечно купатися. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Результати досліджень засвідчили, що проби річкової води на комунальному пляжі "Казбетський" та у зоні відпочинку ТОВ "Берег-2007" відповідають гігієнічним вимогам.

У пробах річкової води на "Соснівському-1" та "Митницькому" пляжах виявлені відхилення гігієнічних нормативів за мікробіологічними та паразитологічними показниками. Зокрема, на пляжі "Митницький" більш як удвічі перевищено індекс лактозопозитивної кишкової палички, на пляжі "Соснівський-1" знайдено личинки нематод.

Держпродспоживслужба області направила пропозиції балансоутримувачу Черкаських пляжів КП "Дирекція парків" щодо заборони купання на пляжах "Соснівський-1" та "Митницький" та інформування про це населення. Відповідна інформація надана міському голові Черкас.

Держпродспоживслужба рекомендує черкащанам та гостям міста тимчасово утриматись від купання на вказаних пляжах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, неповнолітня черкащанка – серед лідерів 10-кілометрового запливу через Дніпро.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version