НовиниЧеркащинаНа дорогах Черкащини у калюжах ховаються вбивчі для автомобілів...

На дорогах Черкащини у калюжах ховаються вбивчі для автомобілів ями (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Розбиті дороги, неякісне латання ям та витрачені мільйони. Такі нарікання можна почути від будь-якого черкащанина, особливо якщо той – автомобіліст. Цьогорічна весна особливо додала клопоту водіям, адже асфальт на дорогах традиційно "розтав" разом зі снігом. За пошкоджені машини на черкаських шляхах відповісти нікому, а люди "хоронять" у прихованих під калюжами вибоїнах сотні та тисячі гривень. Тим часом дорожники кажуть: хоч якось порятувати ситуацію не можуть через затяжні дощі й сніги. Подробиці дізнавався сайт vikka.ua.
 
Ремонту дороги сміляни дочекатися не можуть вже кілька років. Водії кажуть, де починається Сміла, там дорога закінчується. Шлях через усе місто в напрямку Кропивницького транспорт долає зі швидкістю 10 кілометрів за годину, утворюючи великі затори. Подекуди ями тут досягають до півтора метра діаметру та до 20 сантиметрів глибини.
 
Водіям вже урвався терпець, і вони напередодні влаштували акцію протесту. За останні три роки безліч водіїв лишили тут з десяток покришок. Вони принесли їх на розбиту дорогу та уклали в калюжі, щоб убезпечити інших водіїв. Також протестувальники на трасу винесли труну. Учасник акції протесту Антон Гілявський каже: це символ того, що кожен день вони хоронять на цій дорозі свої кошти, адже покришки дістаються їм не безкоштовно.
 
Facebook / Богдан Петренко
 
Активісти дали владцям час вирішити питання щодо ремонту дороги до 28 березня. Якщо до того часу не отримають чіткої відповіді, то продовжать мітингувати.
 

 
А ось у селі Івківці, де всього лишилося до 200 осіб населення, керівник ГО "Молодь за відродження села" Назар Лавріненко відчайдушно шукає бочку для плавлення смоли. Він говорить: як тільки зійде вода і асфальт підсохне, місцеві жителі своїми силами хочуть його підлатати. Покриття було зроблене ще за радянських часів. Усього це майже п’ять кілометрів дороги, яку вони рятують власноруч вже не вперше.
 
"Торік ми заливали ями бетоном, але він не надійний, вистачило на один рік. Якщо бочку для смоли не знайдемо, знову залатаємо бетоном, але разом із щебенем, – каже Назар Лавріненко. – Влада нам обіцяє допомогти, але поки вони розпочнуть роботу, ми можемо зовсім втратити асфальт".
 
Тим часом нововідремонтовані дороги у Черкасах не пережили й однієї зими. На щойно оновленій ділянці по вулиці Благовісній від Грушевського до Можайського утворилася велика яма. Через два тижні її засипали осколом. Дорога місту коштувала 25 мільйонів. Капітальний ремонт цієї ділянки підрядник завершив лише влітку минулого року і надав гарантію на експлуатацію 12 років.
 
Фото Анни Васильєвої
 
Коли у Черкасах розпочнеться хоча б ямковий ремонт доріг – невідомо, адже лише 19 березня на виконавчому комітеті владці розглядатимуть та затверджуватимуть бюджет соціально-економічного розвитку міста. Опісля буде відомо, які вулиці цьогоріч зазнають капітального або ямкового ремонту.
 
Депутат Андрій Куча каже: якщо не налаштувати нормальну роботу з відновлення дорожнього покриття, через рік місто Черкаси чекає доля Сміли. 
 
"Взимку ми пережили три "колапси": водопостачання, електропостачання, прибирання тротуарів та доріг. Цієї весни, літа та осені нас чекає новий колапс – це дороги. Буде купа скарг у патрульну поліцію, через порізану гуму, погнуті диски та аварії, спричинені ямами", – пише Куча на свой сторінці у Facebook.
 
Він зазначає, що проблеми виникають з причин неякісного ремонту доріг. А притягнути до відповідальності підрядника, який нахалтурив і не здав в експлуатацію дорогу, не вдасться – прокуратура в такому разі не може відкривати провадження за неякісний ремонт. Крім того, відповідального за ями знайти буде важко й через те, що в Черкасах дороги робить два департаменти і комунальне підприємство.
 
Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах під землю провалилася іномарка.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x