додому Новини Черкаси На дитячу стоматологічну поліклініку виділили майже 1,5 мільйони гривень

На дитячу стоматологічну поліклініку виділили майже 1,5 мільйони гривень

0

1 мільйон 420 тисяч гривень. Саме стільки з міського бюджету виділять на роботу дитячої стоматологічної поліклініки у Черкасах у першому кварталі 2021-го. За відповідні зміни до бюджету сьогодні, 26 січня, проголосували черкаські депутати.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Свої «ЗА» віддали 38 обранців. Усього ж річна потреба закладу, у якому на сьогодні обслуговуються 46 тисяч маленьких черкасців, складає 5 мільйонів гривень.

«Згідно з нормативами НСЗУ, оплата одного стоматологічного відвідування становить 9,19 грн. Обсяг фінансування, передбачений договором з НСЗУ не забезпечує на достатньому рівні навіть потребу на медичні вироби, витратні матеріали і лікарські засоби, що унеможливлює надання повноцінної якісної стоматологічної допомоги. Видатки на оплату праці не забезпечені взагалі», – йдеться у проекті рішення. – Без фінансової підтримки з міського бюджету КНП «Черкаська міська дитяча стоматологічна поліклініка» не зможе існувати, діти міста залишаться без необхідної стоматологічної допомоги».

Додамо, що вказаний тариф був затверджений НСЗУ лише наприкінці грудня минулого року. Різницю ж в тарифів на обслуговування маленьких пацієнтів має сплачувати міський бюджет. Виділені сьогодні кошти підуть на оплату праці співробітникам закладу.

Нагадаємо, що 21 січня рішення про надання фінансової підтримки дитячій стоматології підтримали і на виконкомі. Тоді директор департаменту охорони здоров’я та медичний послуг Всеволод Кульчиковський пояснив, що Національна служба здоров’я не оплачує надання стоматологічних послуг у необхідному обсязі. Мовляв, у інших обласних центрах цю проблему вирішують аналогічним чином.

Як повідомляв сайт vikka.ua, справа директора черкаської лікарні, якого підозрюють у службовому недбальстві, дійшла до суду.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version