додому Новини Черкащина На Чорнобаївщині припинили вилучати свиней для ліквідації АЧС

На Чорнобаївщині припинили вилучати свиней для ліквідації АЧС

0

Останній термін вилучення свинопоголів’я в зоні захисту вже минув. Із 20 липня розпочалась кримінальна відповідальність за приховування факту наявності поголів’я свиней в домогосподарствах цієї зони. Про це повідомляють на сайті Чорнобаївської райдержадміністрації.

Наразі в Лящівській територіальній громаді вилучено та знищено 43 голови свиней живою вагою 3 т, у Великобурімській – 304 голови живою вагою майже 11 т.

Великобурімська та Лящівська сільські ради планують розпочати підрахунок  та виплату збитків за вилучених у населення свиней для ліквідації спалаху африканської чуми.

Управлінням Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі проведено клінічне обстеження підозрілих свиней в селі Мирне, відібрано матеріал, який направлено до Черкаської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. Отримані результати аналізів не підтвердили захворювання на АЧС.

Нині ще одним проблемним питанням є ліквідація спалаху африканської чуми в межах Нижньосульського національного природного парку. Голова райдержадміністрації Валентина Стилик дала доручення відповідним структурам негайно розпочати облік популяції диких свиней.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Чорнобаївщині через АЧС оголосили карантин.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version