НовиниЧеркащинаНа Чорнобаївщині оголосили карантин: АЧС прогресує (ФОТО)

На Чорнобаївщині оголосили карантин: АЧС прогресує (ФОТО)

-

- Advertisment -

На території Чорнобаївського району вперше виявлено збудник африканської чуми свиней (АЧС). Остаточний діагноз загиблим свиням встановили 10 липня за результатами відібраних проб біоматеріалу. Про це повідомляють на сайті Чорнобаївської районної державної адміністрації.

На засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії, згідно з новою інструкцією по боротьбі з АЧС, прийнято відповідні рішення, якими затверджено плани заходів ліквідації, визначено межі епізоотичних осередків, зони захисту та нагляду.

В цей же день територію села Велика Бурімка та "Нижньосулинського національного природного парку" (острів Чубарове) Чорнобаївського району Черкаської області оголошено неблагополучними щодо африканської чуми свиней та встановлено карантин.

На виїздах, в’їздах  сіл Велика Бурімка, Лящівка,  Мохнач встановлено чотири стаціонарні карантинні ветеринарно-поліцейські пости, які облаштовано всім необхідним для цілодобового чергування.

Були визначені місця та викопані траншеї для спалення та місця захоронення решток тварин у населених, яке буде проводитись під контролем управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі.

У встановленій зоні нагляду в радiусi 10 км від зовнішніх меж зони захисту, на Чорнобаївщині,  заборонено: ввезення чи вивезення з господарств усіх форм власності живих свиней, продукції з них та репродуктивного матеріалу протягом 40 днів з дня проведення дезінфекції; торгівля на ринках живими свинями та продуктами з них.

Наразі вживаються заходи для ефективної локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині знову виявили африканську чуму.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x