НовиниНа Чорнобаївщині жителі чотирьох сіл повстали проти приїжджого магната...

На Чорнобаївщині жителі чотирьох сіл повстали проти приїжджого магната (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На Черкащині жителі чотирьох сіл повстали проти приїжджого магната. Два роки тому він узяв у них в оренду паї. Але платити за них не квапиться. Орендар уже заборгував кому тисячу, а кому дві. Селяни вже навіть ходили під його офіс, аби силою забрати свої гроші, йдеться в сюжеті "ВІККА-НОВИН".

Кілька років тому пенсіонерка Валентина Черненко віддала в оренду два гектари землі та майновий колгоспний пай. Російський бізнесмен обіцяв гарні умови. Жінка уклала з ним угоду. Але згодом зрозуміла – її ошукали. Бізнесмен, жаліється, систематично недоплачує їй земельну ренту.

– Було 13 тисяч, а віддали мені близько 4 тисяч. А те все забрали… У людей є і по 30, і по 40 тисяч. Є такі, яким узагалі нічого не дали, – бідкаєься власниця земельного паю Валентина Черненко.

Таких, як Валентина Миколаївна, майже чотири тисячі пайовиків. Більшості з них орендар уже заборгував не по одній тисячі гривень. Маєток магната аж ніяк не вписується в сільську місцевість. Церква, музей, приватний ставок. Тут підприємець відпочиває, коли приїздить із Росії. Екскурсію попід двометровим парканом нам влаштував місцевий активіст Сергій. Каже: нічого проти таких статків не має, аби тільки магнат до людей був справедливий.

– Тут є і власна ферма, і власні гаражі, і є все, а люди воюють буквально за тисячу-дві гривень, які їм не додали, – обурюється Сергія Кривошея.

По справедливість пайовики ідуть до офісу аграрної фірми орендаря. Налаштовані – радикально. Власника на місці немає. За борги виправдовується тутешній управлінець.

Від початку директор переконує людей: проблема надумана. Борги є, але вони не такі вже великі. Пайовики таке і слухати не хочуть – вимагають терміново з ними розрахуватися. Чоловік  каже: тільки після збору урожаю.

На цей раз селяни провели попереджувальний мітинг. Як до Великодня з ними не розрахуються, заблокують роботу підприємства.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині шахрай видурив у людей понад 170 тисяч гривень і втік за кордон

До суду скерували обвинувальний акт проти чоловіка, який разом із поплічниками шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад...

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x