додому Новини На Чигиринщині землі сільськогосподарського призначення перетворили у смітник

На Чигиринщині землі сільськогосподарського призначення перетворили у смітник

0

У Боровиці забруднили ділянку сільськогосподарського призначення твердими побутовими відходами. За результатами перевірки розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення. Про це інформують у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Службові особи Боровицької сільської ради дали вказівку щодо розміщення відходів на земельній ділянці, що створило загрозу навколишньому природньому середовищу.

Вилучення вказаної земельної ділянки та зміна її цільового призначення не проводились. Відходи розміщуються безсистемно, без дотримання технологічного процесу та роздільного їх збирання, також відсутні системи захисту ґрунтовних вод і проект рекультивації.

За результатами перевірки прокуратурою розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 364 КК України.

Також, до суду направлено адміністративний позов про вжиття головою сільської ради заходів щодо прибирання самовільно влаштованого сміттєзвалища та оформлення в установленому порядку дозвільних документів на розміщення твердих побутових відходів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version