додому Новини На Чигиринщині посадять півтори сотні гектарів лісу

На Чигиринщині посадять півтори сотні гектарів лісу

0

Цьогоріч у Чигиринському лісгоспі заплановано посадити 155 га лісів. З них навесні – 144 га., а решту – восени. Про це повідомили у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

"На цих 11 га ми наприкінці весни чи на початку літа плануємо провести обробку гербіцидами. Бо там багато злакових трав’янистих рослин, через це сіянці погано приживаються, за ними важко доглядати, а головне, що трава – це кормова база для личинки хруща – злісного шкідника соснових насаджень. Тому ми особливо зарослі ділянки обробляємо від бур’янів", – пояснив головний лісничий ДП "Чигиринське лісове господарство" Сергій Перов.

Підприємство повністю забезпечує себе посадковим матеріалом – сіянцями сосни, дуба і жолудями. Розсадники на цьогорічну посівну кампанію були закладені ще минулої весни, а то й раніше. Суцільні дубові насадження чигиринці створюють жолудями. Для цього їх зберігають у спеціальних умовах, щоб вони не втратили здатності до проростання. А до складу соснових насаджень вводять сіянці дуба червоного, щоб запобігти розвитку хвороб у мононасадженнях та з протипожежною метою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зарплата лісівника виросла наполовину.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version