додому Новини На Черкаському округу зареєстрували кандидата із судимістю?

На Черкаському округу зареєстрували кандидата із судимістю?

0

3 жовтня Олександр Титаренко звернувся у Київський апеляційний адміністративний суд із позовом до Центральної виборчої комісії. У ЦВК зареєстрували імовірно раніше судимого кандидата Валентина Ничипоренка, 53 роки. Той балотується по 199-му округу з центром у місті Жашків на Черкащині. Про це пише видання "Gazeta.ua".

У позовній заяві вказано, що Ничипоренко приховав факти своєї біографії про судимість.

"1983 року Ничипоренка було засуджено Печерським судом міста Києва за вчинення злочинів передбачених 81 статтею, частина друга Кримінального кодексу УРСР. Спільниками по справі були Колачинський Олександр та Лисовський Сергій. Валентин Ничипоренко відбував покарання спочатку у виправній колонії № 17 Харкова, – написав у заяві Титаренко. – Після умовно-дострокового звільнення, що було прийняте рішенням суду Балаклійського району Харківської області від 3 грудня 1984 року, направлений на будівництва народного господарства – на птахофабрику селища Благовіщинськ Забайкальської області. При цьому 1986-го був на обліку в спецкомендатурі Свободницького головного управління внутрішніх справ".

Як розповідає Олександр Титаренко, інформація про судимість Валентина Ничипоренка зберігається в архівах Міністерства внутрішніх справ, суду та у виправній колонії.

– Незважаючи на наявність у Ничипоренка довідок про відсутність у нього судимостей, в архівах можна з'ясувати правду, – говорить Титаренко. – Сьогодні народна сміттєва люстрація не діє, ми вирішили боротися з депутатами Партії регіонів законними методами. Тому і подали позов до суду проти екс-"регіонала", який приховав свою судимість від ЦВК. Він голосував за закони 16 січня. Через таких, як Ничипоренко, почалися вбивства на Майдані і, як наслідок, — війна.

Ничипоренко говорить, що на виборах 2012 року теж поширювали неправдиву інформацію про його імовірну судимість.

– Це вигадана інформація. Її почали поширювати на минулих виборах мої опоненти. Я сам звертався у МВС, щоб отримати довідку-спростування тієї неправдивої інформації. Друкував її в газетах, вона доступна для всіх. Ніякої судимості в мене не було, – запевняє кандидат у нардепи.

2012 року Валентин Ничипоренко пройшов до Верховної Ради по 199-му округу. До нього входять Звенигородський, Шполянський, Маньківський та Жашківський райони. Під час виборів підтримував опозицію, проте на першому засіданні новообраної Верховної Ради вступив до фракції Партії регіонів. Голосував за всі закони, що підтримували "регіонали". На сайті Верховної Ради є інформація, що Ничипоренко голосував також проти відставки уряду Миколи Азарова. Водночас пропустив засідання, на яких голосували за декриміналізацію статей, за якими судили Юлію Тимошенко. Громадські активісти фіксували факти підкупу виборців, проте правоохоронці не реагував на них.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version