НовиниНа черкаському "Азоті" розповіли, чому не можуть відмовитися від...

На черкаському "Азоті" розповіли, чому не можуть відмовитися від російського газу

-

- Advertisment -

Черкаський "Азот" не може відмовитися від російського газу, оскільки це є стратегічною сировиною. Про це заявив голова правління ПАТ "АЗОТ" Віталій Скляров у інтерв'ю виданню "Економіка сьогодення".

"У зв’язку з ситуацією на сході, яка призвела до зупинки двох хімічних підприємств OSTCHEM – горлівський "Стирол" і сєверодонецький "Азот" (останній на сьогодні частково відновив роботу – ред.) на черкаський "Азот" було покладено чи не найбільше навантаження з виробництва мінеральних добрив для внутрішнього ринку", – зазначив Скляров.

За його словами, торік 71,1 % всієї виробленої підприємством продукції реалізовано саме українському АПК.

"Цього року підприємство також продовжує працювати на високих потужностях, адже наше завдання – забезпечити проведення весняної посівної. Такі виробничі навантаження вимагають і значного вкладення коштів у ремонт та модернізацію обладнання. Завдяки кредитуванню, підприємство зуміло вистояти і виконати зобов’язання з постачання мінеральних добрив сільськогосподарським товаровиробникам. Тому нині так важливо не відмовлятися від напрацьованих роками партнерських відносин, які забезпечують стабільність підприємства. Як, власне, ми не можемо відмовитися від того ж природного газу, що імпортується з Росії. Адже це стратегічна сировина для виробництва мінеральних добрив, у собівартості яких вона становить до 60 %. Відмовимось від природного газу – зупиниться підприємство. Відтак українські аграрії залишаться без добрив, а країна без хліба", – додав голова правління "Азоту".

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x