НовиниКриміналНа Черкащині викрили двох осіб, які планували вбивство судді

На Черкащині викрили двох осіб, які планували вбивство судді

-

- Advertisment -

На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця. Повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, організував вбивство судді представник злочинного світу, який має вплив на криміногенну обстановку у регіоні. У ролі виконавця мав бути його спільник.

До умисного вбивства особи ретельно готувалися. На початку 2024 року вони придбали зброю та боєприпаси. Також купили змінний одяг, взуття, рукавички та інші засоби конспірації для уникнення викриття протиправних дій.

Правоохоронці затримали чоловіків у порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих та в їхніх автомобілях вилучено пістолет з глушником, перероблений із стартового в бойовий, а також набої до нього. Крім цього, серед вилученого – дві гранати, одяг, рукавички, кросівки та інші предмети, що свідчать про їхній реальний намір вчинити особливо тяжкий злочин.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 14, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x