НовиниЧеркасиНа Черкащині створять "Єдине вікно" для тих, хто прагне...

На Черкащині створять “Єдине вікно” для тих, хто прагне відкрити свою справу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Створити єдине вікно допомоги. З такою метою на базі Черкаського обласного центру зайнятості зібралися керівники філій та представники більше 20 громадських організацій. Інформує власкор ВІККА.

Як зазначає Ілона Приходько, директорка Агенції регіонального розвитку при ОДА, зараз багато військових після демобілізації прагнуть відкрити свою справу. Так, до школи грантової майстерності записалися 40 учасників бойових дій. Там, за підтримки фахівців обласної служби зайнятості їм допомагають з написанням бізнесу плану, маркетинговою стратегією та фінансовими питаннями. Уже є перші результати.

ІЛОНА ПРИХОДЬКО, ДИРЕКТОРКА АГЕНЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ЧОВА
Маємо вже три результативні гранти написані, вони написали, ми їм десь допомогли. Деякі хлопці і дівчата ще думають, чим би їм саме зайнятись. Але їм дуже сподобалося навчання. Вони дійсно хочуть жити далі і реалізовувати себе.

Щоб спільно впоратися з новими викликами на ринку праці, провели партнерську зустріч з представниками провідних громадських організацій. Це організації з Черкас, Умані, Сміли, Золотоноші, Звенигородки та Чигирина, які допомагають військовим, ветеранам та вимушеним переселенцям. За круглим столом наголошують: важливо активно інформувати людей про можливості, які може їм надати держава і громадські організації.

ЮЛІЯ СИМОШЕНКО, НАЧАЛЬНИЦЯ ВІДДІЛУ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ДЕПАРТАМЕНТУ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

Грантова програма Єробота, вона включає 5 компонентів, є ще окрема програма «грант для переробки», є ще окрема «свій сад, своя теплиця». Це фінансово коштовні гранти, тому що там суми грантів до 8 мільйонів гривень, сільське господарство до 10 мільйонів гривень.

Розвиток підприємництва, додає Юлія Симошенко, це комплексне питання, тому важлива співпраця всіх учасників цього процесу. Ще одним суспільним завданням є облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. За словами директора обласного центра зайнятості Олександра Джура, сьогодні є всі можливості допомагати як демобілізованим бійцям так і ВПО.

ОЛЕКСАНДР ДЖУР, ДИРЕКТОР ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ
Я впевнений, що цей діалог, обмін досвідом та ідеями допоможе знайти нові шляхи співпраці, відкрити єдине вікно де кожен хто опинився у складній життєвій ситуації зможе розв’язати не одне завдання з працевлаштування та професійного навчання, а створення нового бізнесу.

Окрема подяка голові ОВА Ігорю Табурцю за те що свого часу об’єднав службу зайнятості та громадські організації в єдиний механізм, який на сьогодні працює та втілює всі проекти які були заплановані.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x